fredag 24 juni 2011

MIDSOMMARAFTON

Japp, idag är det den dagen..Varför skall man egentligen fira denna dag? Jo, fruktbarhetens Gud..fallossymbolen etc... men..idag är det exakt 6 månader till julafton, ljuset kommer stå stilla i en vecka nu för att sedan vända och det kommer bli mörkare och mörkare.. Ganska skrämmande att tänka så..men det är ju sanning. Hur som haver, skit i det nu! :)

egenplockade jordgubbar av sorten Korona
Dagen bjuder på det ultimata svenska midsommarvädret..blåsigt, mulet, ömsom regn, ömsom sol..ganska kallt faktiskt. 15 grader tror jag.. brrr..

Igår var jag och en vän iväg på jordgubbssjälvplockning..mmmmmmmuuuuums!! Skall verkligen åka dit igen, ligger ju bara sju minuter härifrån. Plockade en halv 10 liters hink och betalade 46kr..haha..och så tar de 40kr utanför ica idag för ½liter!! Märkligt att folk är så lata att de inte tar bilen 7 min för att plocka själv och spara in hälften av pengarna..tja, vi är ju ett korkat släkte.
Så underbart med dessa stora jordgubbsfält, hit skall jag absolut igen!!
Jag hade planer på att göra en midsommarstång, men jag ändrade mig..(lat släkte ;) ) och satte endast in en massa kamomill i min höga köksvas. Blev hyfsat fint.

Min hemmagjorda "midsommarstång".. Hade det inte stormat och regnat ute så hade det blivit en riktig..
Jag har även hunnit sätta ännu en sats saft. Denna gången blandar jag fläder, rabarber och jordgubbar såklart. Kommer även bli jordgubbssylt, jordgubb-rabarbersylt och jordgubbssaft när jag varit och plockat mer jordgubbar :)

Grunden till min egenkomponerde saft..receptet hittar Du i förra inlägget, lägg endast till jordgubbar efter eget tycke.

Önskar er alla som firar en fin Midsommarafton, ta det vackert med spriten!