onsdag 6 juni 2012

Just det.. trädgårdsland har jag ja..


Gick ut idag för att kolla om det hänt något i den där jordplätten som jag "plöjde upp" och sådde i för någon månad sedan. Ja, något mer än att ogräset växer och förökar sig.. Ja, jag blev mycket förvånad..titta vad jag hittade 

Nationaldag

Hipp hurra för Sverige idag!

Det är inte bara Vasaloppet jag har min gamle släkting Gustaf att tacka, utan även valet av vår nationaldag!

Tycker vi alla skall reflektera lite extra över vårt avlånga land idag. (hmm..undrar varför vi alltid säger att vi är ett avlångt land..finns ju så många fler länder som är bra mycket längre, och smalare... )
Sverige är ett vackert land och jag tycker nog att vi bör vara mer stolta över oss än vad vi är.. En reflektion jag gjort i det senaste är hur vi ser på oss och firar nationaldagen i jämförelse med andra länder. Det tog väl ganska måna år innan detta blev en röd dag? (från 1523 - 2005) Och allt detta trendiga med USA's flagga i inredning och mode. Vi köper gladerligen detaljer till vårt hem i navy-rött-vitt gärna med en liten stjärna på, att gå runt med amerikanska flaggan på kläder eller vira in sig i en likvärdig scarfs är det ingen som höjer ett ögonbryn för men.. skulle jag-du-grannen göra lika samma fast med vår blå-gula så hade det börjat snackas.. Det verkar vara en hårfin gräns det där mellan patriot och nationalist..

Så hissa flaggan, på med folkdräkten och käka blågula bakelser och skratta dig lycklig över att du lever här och får ta del av allt detta vackra!