måndag 3 november 2014

Tänk positivt, det blir så mycket enklare då!

Nu står klockorna stilla, jag skriver dagens tredje inlägg i denna blogg. Men jag har ju alltid så många ord i mig som liksom vill ut..och för att skona andra så har jag lärt mig att det är bättre att jag kluddar ner dem här än att bara prata-prata-prata..

Och att prata-prata-prata är något jag kämpar med att få bukt med.. fått det bekräftat idag att även om jag är picky med vem jag berättar saker för så kommer det ändå alltid fram, fast i en annan version..det är sååå tröttsamt. Inte konstigt att folk i min omgivning anser att jag är svår att lära känna.. Bah, skyll er själva.
Dock kan jag tycka att det är en smula tragiskt att det inte finns annat att prata om än att diskutera andras liv, i den tappning som de tror att det är, när personer umgås.


Nåväl.. Talesättet "le mot världen och världen kommer le åt dig" det stämmer nog minsann. Det har jag blivit varse om idag i alla fall, och jag tänker fortsätta morgondagen i samma anda. Jävla märkligt det där faktiskt.. Jag tränade ju i förmiddags.. ett grispass med bl.a. Thrusters och boxjumps (25 reps av varje övning i WOD:en 12 min AMRAP) Passet gick bra men hemma i huset så började min ländrygg kännas av mer än vanligt..blev liksom stum.. Låg och rullade med tennisboll på köksgolvet, masserade in tre olika hästliniment och stretchade.. Insåg för sent att jag missat att boka av klassen jag hade plats på halv sex.. och då jag är en som verkligen irriterar mig på andras nonchalans i att aldrig boka av sig ville jag inte hamna i det facket..

Så jag körde dit, bättre att röra sig än att sitta still och jag rullade ryggen och var med på uppvärmning och teknikträning av backsquats.. Valde sedan att göra min egen WOD när de andra körde samma som jag gjort på förmiddagen.. Tänkte bl.a öva pullups och hade riggat med ett gummiband som säkerhet om axlarna skulle dö.. och så givetvis ställt lilla boxen under så jag kunde komma upp.. Men när jag kom tillbaka med ketteln jag hämtat för att göra axelpressar med var boxen borta.. Någon hade tagit den för sina boxjumps i passet.. Istället för att bli irriterad, såg jag det positiva.. Yay, nu slipper jag göra den övningen, kan göra det en annan dag. Kände inte av min ländrygg så mycket, istället gör sig streckningen på insidan av låret lite mer påmind.. Sabla skit egentligen, men jag får ändå vara glad.. Jag har muskler i benen som kan göra ont, jag har ben.
Det finns alltid de som har det värre. Vi är så satans bortskämda!

Hoppas dock att jag kan röra mig imorgon..får inte hända att jag blir "obrukbar" till helgen så resten av veckan kommer jag ta det mycket piano. Ser faktiskt fram emot helgen. Det ska bli riktigt kul att träffa vissa som jag inte sett sedan Falun i våras. Givetvis så ska det bli roligt att träffa de gamla rävarna som jag träffade senast i Malmö. Och jag har lovat att ta med mig haklapp denna gång.
Ser även fram emot resan till Norrtälje. Tror den kan bli något att lägga i minnesarkivet.
Jag får bara inte glömma att ladda ner en ljudbok och lägga på vinterdäck.. kan vara lurigt när jag ska rulla hemåt på söndagsnatten..

Nu är det dags för en cosy avslutning på denna dag. Te och glass. Känns som att det är något konstigt halsont på gång..och det vill jag inte behålla. Är du sugen på att få de baskilluskerna så säg till så ska jag se till att du får dem, allihop. Åter igen.. jag har halsmandlar, finns de som inte ens har en fungerande hals utan äter genom en slang rätt ner i magen.
Nu ska fröken Positiv stänga ner bloggen för idag. Jag håller tummarna att jag kommer få sova i natt!
Puss, Kram och Hej










Ordbajseri från ett litet hus på en åker

Ja, troligtvis är det så det kommer bli. Jag har inget vettigt att skriva ner, det har jag iofs inte så ofta men jag gör ett tappert försök att få till åtminstone ett par rader. Jag liksom bara sitter full med energi som bara bubblar i kroppen och vill ut, och då jag inte riktigt har lyckats strukturera upp var i all kaos jag ska börja så får det bli här..sittandes vid köksbordet med en härligt utsikt utanför fönstret och en stor balja kaffe. Här sitter jag ofta tittar ut och drömmer mig bort..tills några av katterna ryker ihop eller kräks så jag liksom kommer ut ur drömvärlden..

Nu är snart lunchtimmen över, och jag har inte ens kommit till att tänka mat, även om jag varit och tränat i boxen i förmiddags. Jag är slarvig med det där. Jätteslarvig.
Men jag är fortfarande proppmätt efter middagen igår. Riktigt god söndagsmiddag fixade jag till oss. Torskrygg med bacon, soltorkade tomater och rödlök samt krossad potatis i ugn med osttäcke.
Gissa om vi blev propp. Inget vin och ingen efterrätt. Sånt får det vara slut med.. skitjobbigt vad jag lägger på mig under hösten.. blä. Iofs ett I-lands problem..att kunna äta sig mätt varje dag. 
(även om jag inte äter varje dag..eller jo, men inte så mycket.. )

Härligt med måndag, ny vecka och ny månad.. även om jag låg vaken lite väl mycket tiiiiiidigt i morse (chockad att jag lyckats blogga utan ett enda stavfel, fick till och med ihop en text... ) så är jag pigg och glad och ser fram emot nästa vecka då jag kan börja töja gränser med min kropp.. utmana mina vadmuskler och mina axlar.. sjukt trött på att behöva safe:a bara för att jag behöver vara hel när jag är ute och dömer.. och nu till helgen blir det årets sista tävling jag skall medverka vid..sen så har jag ett par månader att typ träna, på riktigt! Nu vill jag bli stark.
Haha..hittade bilden som togs efter jag varit och provat på CrossFit första gången.. 121 veckor sedan.. Jo, det har nog hänt en del med mig och min kropp. Jag har gått upp i vikt.. men framförallt så mår jag bra så mycket bättre i huvudet. Jag får ju ångest när jag ser den bilden egentligen, för då minns jag vilket jäkla arbetstempo jag höll, stressnivån var på max och min kosthållning var under all kritik .. men det var också det jobbet som fick mig att lämna min barndoms-stad och flytta hit upp till huset på åkern..och hade jag inte gjort det så hade jag aldrig hittat denna sporten och framför allt inte träffat alla härliga människor som jag lärt känna genom dessa åren.
Inget ont som inte har något gott med sig!

Nu ska jag gå ut och rädda mitt stora äppelträd innan det knäcks.. Mission #1 idag!







Insomniac

Här har jag legat och skrivit av mig en massa..och så för säkerhets skull kopierar jag och sparar texten, lämnar bloggen för att hitta en passande bild kommer tillbaka för att lägga bilden, då är all text borta och bilden gick inte att klistra in... arrrrrhhhgggh!!

Jag ligger alltså och vänder och vrider, av med täcke på med täcke..fot utanför täcket..fot innanför.. Instagram..scrollar upp scrollar ner och upp igen..kollar Facebook, kollar vem som är online och inte.. Vågar jag skriva någon, nu? Nä! Övertalar mig själv att så gör man inte en astidig måndagmorgon. Hade det varit samma tid men igår hade det liksom varit legitimt.
Så jag börjar om..vänder och vrider, fluffar och plattar, fot ut fot tillbaka..
Jävla tröttsamt!

Varför är det såhär? Troligtvis för att jag under dagen ventilerat saker som jag typ aldrig gör. Haft ett härligt häng i princip hela dagen. Tänk vad människor kan växa i sin roll och vad andra kan krympa. Urtrist när personer jag ansett varit bra vän plötsligt bara krymper, tar till lögner och annat krafs. Sånt sårar inte bara, utan jag blir förbannad och känner mig lite 'utnyttjad' då jag allt som oftast funnits till under en period i dennes liv när det behövdes.. 

Men tro mig, jag ser igenom det mesta och jag har börjat plocka bort folk i min värld som jag anser inte passar in / missbrukat mitt förtroende. Inte för att jag tror att det rör någon i ryggen men det känns bra. Riktig bra. Att rensa bort energitjuvar är så skönt. 
Haha, såhär i efterhand kan jag skratta åt det, men jag jobbade i flera år med falska och energistjälande personer. Tycker lite synd om dem på något sätt. Men det var en tid i mitt liv, då var då nu är nu. 
Karma kommer bita dem i röven en dag!

Om jag skulle ta och försöka sova lite, innan Svinto sätter sig nedanför fönstret och mjauar att han vill in.. 

Om några timmar är det morgon,ny vecka och ny månad. Känner att det kommer bli en bra dag. Och jag hoppas att vissa i min umgängeskrets rannsakar sig själv lite. Mitt råd; fundera på om det är värt alla dessa lögner?