lördag 26 november 2011

Inkompetenta butikssäljare - Tröttsamt men jävligt roligt

Har idag varit iväg på diverse små shoppingmåsten.. Eller nja, måsten och måsten..behövde slå ihjäl ett par timmar (nu i efterhand skulle jag kunnat slå ihjäl div butikspersonal)

Styrde kosan mot Varberg. Första stoppet klädesbutik.
Har sett ett par klänningar på nätet och kände att jag ville se dem på riktigt före ev beställning.. Frågar expiditen efter de specifika klänningarna, och hon tittar frågande på mig. Jag hade hittat den svarta, men då jag är intresserad av en annan färg frågade jag efter den. Då går hon fram till den svarta, vilken jag talat om i början av samtalet att jag hittat och ej var intresserad av..

Vi har nog inte den, säger hon sedan.. Och jag frågar om hon kunde rekommendera någon annan, inte svart, klänning. Fortfarande frågeteckensminen, och säger sen..jag skall fråga..vänta lite..
Expediten ropar på en annan säljare som höll på att packa upp något; -"du, kan du rekommendera någon klänning?" Varpå den andra tjejen säger, "nej, inte så direkt..."

HAHAHA..fattar ni?! Så jävla korkat svar, tänk om jag kanske ville köpa alla klänningar hon visade??

Jag frågar sedan om den klänning jag kom in för i första han kanske kan finnas i Göteborg (skall upp dit imorgon) och då får jag till svar.. "Du kan få numret dit och ringa och kolla"
Det blev tack och good bye från mig.

Går inom en djuraffär, ser att det torrfoder som Pussla skall ha inte finns på hyllan, frågar en tjej som också höll på att packa upp om de hade det på lagret. Då säger hon.. "Vi kan gå och kolla" Jippi tänkte jag i mitt stilla sinne.. Men så fel jag hade.. Tjejen går fram till hyllan där jag redan kollat och konstatrerar efter ett tag att "nej, den är slut".. Du'uh!!

Men sista stoppet bland mina 58 olika ärenden tog nog priset.. Haha.. Stackars säljare som råkade bli den som hade mig i sikte.. Jag står nästan vid utgången och kollar bland diverse juldekorationer och dyl då jag skall försöka låta fantasin flöda ikväll och bl.a. skapa dörrkransar och adventsljusfat så jag letade liksom inte efter något speciellt. Så ser jag i ögonvrån hur denne lille runde man ställer sig bredvid mig och frågar;
"Vill du ha hjälp?" What? Vad frågade han tänkte jag i samma ögonblick som jag svarade (utan att vrida huvudet mot honom) " Jo men om du kan hjälpa mig med att välja bland detta som jag egentligen inte ens vet om jag skall ha något av så är du verkligen begåvad eftersom jag som sagt inte ens vet själv vad eller om jag letar efter något" Han gick och jag skrattade förbannat högt inombords!

Ganska tragiskt att det är sådan inkompetens bland säljare överlag.. Tänk så mycket bättre affärerna hade kunnat gå om de kunde få en liiiiten gnutta utbildning!