torsdag 1 december 2011

Hittade en banan

Gick igenom frukten i fruktkorgen och (som alltid) var där en banan som började se lite trött ut.
Och vad gör jag åt saken.. jo marängsviss! Yummie!!

Vaniljglass, fluffig grädde, skivad banan, ett par maränger, chokladsås, riven mjölkchoklad och som grädde på moset chokladströssel. Fantastisk torsdagmiddag en regnig och stormig en som ikväll.

Frågor på det?

Vad skall jag säga...

Gaaaahhhh!!! Jag fattar inte vad det har varit med folk denna vecka. Spelar ingen roll om jag varit i Trollhättan, Älmhult eller Falkenberg.. Riktigt uselt resultat denna vecka, känns sådär och ger mig smått panikartade känslor inför nästa vecka..ja, redan nu en torsdagkväll!

Inte nog med det så har regnet och blåsten kommit tillbaka.. Och det regnar från sidan..skithårt regn..och kallt.. Så kommer jag hem, dyngsur..nej då har hyresvärdarna inte eldat i pannan som värmer upp alla hus här så jag hade fesljummet vatten i kranen..

Bylsar på mig rejält med kläder samt målarkläder utanpå och ställer mig med roller i högsta hugg och målar omgång två på väggarna.. Ganska snabbt inser jag att det är just detta som jag inte vill göra då det är så tråååkigt.. därför la jag ner det projektet för nu och satte mig här..

Visst, jag har haft en riktigt bra kund denna vecka.. EN.. (så sjukt alltså, en av 16.. )
hon erbjöd mig jobb..som om jag inte har att göra ändå liksom...men lite smickrande ändå.

Ja, och så roligast på denna mån-tors på fält (bortsett från bilförsäljaren som flirtade big time..) var att jag FICK VISA LEGITIMATION på Systemet idag!! Wihoo!!! Just nu älskar jag Systembolaget!

Observera texten; VI SÄLJER INTE ALKOHOLHALTIG DRYCK TILL NÅGON UNDER 20 ÅR

1:a december, det var då det började

Det var startskottet mot julafton..
Kommer aldrig att glömma den glädje som fyllde kroppen av att upptäcka att mamma hjälpt tomten på natten med att hänga upp paketkalendern i köket.
Denna förskräckliga skapelse till kalender som mamma sytt till sig och hennes hund med korsstygn där det var broderat en tomte, en julbock och i mitten ett ljus, julbock och slutligen en tomte.
(Det där ljuset i mitten trodde både jag och min syster under många många år att de var en väderkvarn, men vi kunde inte riktigt förstå vad en sån hade med julen att göra..)

Under de första åren fick vi ett paket var/dag, men ju äldre vi blev fick vi ett varannan dag. Och vem som skulle börja hade syrran stenkoll på. Där gick det inte att luras.. hon gick iväg och letade upp dagboken från året innan och kunde exakt redogöra för vem utav oss som skulle klippa ner det första paketet. Haha.. ser det i bilder då syrran, yrvaken, värsta morgonfrisyren, tjooooooocka brillor, masar sig tillbaka upp till sitt rum för att leta fram bevis.. Haha..

Iår finns det ingen kalender här alls.. jo, kalender i den bemärkelse av fullbokad med "to-do" dag ut och dag in.. men ingen med pakeeeeet, snyft. Kan verkligen sakna den där fula helyllekalendern med väder..ehm..ljuset på.