torsdag 24 november 2011

Nu blir det tomt..

Har precis sett sista avsnittet av den svensk-danska serien Bron. Fantastiskt bra!
Riktigt längesedan jag såg en så bra kriminalserie, om jag ens gjort det alls?
Men nu kommer det bli tomt.. 10 v sa bara swiiischh..

Har Du inte sett den så klicka på länken och börja vetja!

Klicka här; BRON | BROEN del 1 av 10


En kvinna hittas mördad mitt på Öresundsbron – precis på gränsen mellan Sverige och Danmark. Svensk och dansk polis blir kallade till platsen. Det som till en början ser ut att vara ett mord visar sig vara två. Kropparna har brutalt styckats vid midjan och satts ihop till en. Detta spektakulära dubbelmord är bara början på en våldsvåg som ingen tidigare har sett maken till. För den svenska och danska polisen blir det en kamp mot klockan och mot en överlägsen fiende, där ingen kommer att vara den samme när det är över.

Happy Thanksgiving :)

What?? Så reagerar nog många bland oss.. vaddå, Thanksgiving?

Jag tror inte att det är speciellt många i Sverige som just idag dukat upp till familjekalas med kalkon och pumpapaj. Ganska märkligt ändå med tanke på allt annat vi kopierar från det stora landet i väst.

I USA är allt stängt idag samt att det är en extra lång helg (tors-sön) så det är ledigt från skola och jobb och man umgås med sin familj och sina vänner. Men i morgon brakar det loss i handeln, då det är den sk "Black Friday" (de flesta butiker går från röda siffror (förlust) till svarta (vinst) ) Alla butiker har öppet typ från klockan 07:00 på morgonen till 23:00 på kvällen. Varför? Julhandeln inleds!

Man borde stanna upp lite oftare och betrakta sig själv, hitta de bitarna i livet som man kanske inte alltid uppmärksammar men som troligtvis gör helheten av den fantastiska varelse man är. Vi glömmer nog bort hur bra vi egentligen har det, och det är ganska tragiskt. Så stanna upp och sträck på Dig, var tacksam för att Du är Du!

Tycker vi skriver till han Mr. Reinfeldt att vi vill ha familjemyshelgen här också!


Apatisk?

Nu är jag nästan lite rädd för mig själv..
Har haft en ruskigt jobbig känsla i kroppen ett par dagar, inte riktigt kunnat varva ner, men har inte gjort någon större grej av det. Så igår kväll hade jag hög puls, lite jobbigt att andas och kände mig yr i kombination med denna känsla.
Ganska obehagligt på sätt och vis då pappa gick bort pang-bom pga hjärtat.. La mig på soffan och slökollade på tv.. och när jag skulle gå ut i köket och släcka för att sedemera krypa till kojs, även om jag inte riktigt hade någon trötthet alls i kroppen, så kom det.
Det där märkliga susandet i öronen som jag minns från då jag svimmade på ICA förra året uppstod, det  började svartna för ögonen och min balans var väl sådär..

Blev tvungen att sätta mig ner på golvet och luta mig mot skåpen. Lyckades få tag på en gammal kanelbulle som jag sakta men säkert petade i mig.. Socker! Ljudet började försvinna i öronen och jag tog mig upp och lyckades nå sängen där jag la mig och undrade vad tusan det var som hände..

Och nu när klockan ringde och jag vaknade kände jag mig nästan helt apatisk. Orkade inte ens gosa med lilla Pussla. Jag låg liksom bara helt still, vaken fast ändå inte..
Nu sitter jag här med kaffe och försöker samla ihop mig inför dagens första möte.
Känns ju sådär att behandla massa pengar när jag känner mig som en stor gröthjärna just nu..

Jag tycker verkligen inte att jag stressar, men tydligen tycker min kropp det...