lördag 17 mars 2012

Don't try this at home...

'cause I did and I know for sure it can hurt big time!!

Ja, vad har jag då nu gjort?? Lekte elektriker.. Idiot tänker du säkert nu, kanske det..men jag har gjort det så många gånger förut så det borde inte vara några konstigheter.. men..


Scenario; Jag skulle byta hane i änden på en sladd då jag skulle byta taklampa över köksbordet och där var fel kopplingsanordning för att passa i den som sitter i väggen just för taklampor.

Lite av varje för ett eljobb..
Letar fram en pytteliten stjärnmejsel, en liten tång samt såklart en korrekt hane. Sätter mig ner vid bordet och börjar knipsa, tvinna och skruva. När allt är på plats trycker jag in den i eluttaget, och.. inget.. Fan! Plockar isär allt igen och börjar om, tvinnar hårdare, spänner skruvarna mer men väljer att inte skruva fast höljet ifall det skulle behövas göras om igen.. Klättrar upp på stolen, kryper in bakom gardinen och trycker till.. PAAAANG!! Gardinstången kraschade, fönsterlampan rasade, katterna stack iväg, jag hamnade nedanför stolen skakandes i hela armen.. Det var längesen jag var så LADDAD!

Såg framför mig att det rök ur mina öron och att håret var lockigt..ja nästan som mannen i "Drömkåken" (Titta 37 s in in videon så fattar du..)

Men skam den som ger sig.. kom på att det kanske borde vara lämpligt att bryta strömmen helt i huset innan jag fortsatte min elkarriär..Sagt och gjort, den bröts, inklusive jordfelsbrytaren plus att jag tog på mig diskhandskar.. haha.. sån jäkla syn jag måste varit.

Summa sumarum.. Allt är i sin ordning, lampan lyser, jag vart piggare än vanligt samt att den småmolande värk jag haft i armbågen i just den armen som fick strömmen är borta. Yeyy!! Inget ont som inte har något gott med sig :)
Lilla lampan på plats..