måndag 8 augusti 2011

Hur tänkte du nu, Dissan??

Tänkte du alls?? Haha.. Idag gjorde Lilla Gymman verkligen skäl för sitt ursprungliga namn, Dizzy för hon VAR verkligen förvirrad, och jag vet inte vad det beror på.. Hon har förstått (?) att man kan komma in i köket från två håll och alltså gå runt, runt, runt i hopp om att jag nästa gång hon passerar skall falla för hennes matgnäll.. Ett gnäll som låter ungefär som att hon håller på att svälta ihjäl. Det roliga är att hon knaprar i sig ett par knaprisar innan hon påbörjar nästa varv, och så kan det hålla på tills Frasse ger henne en smocka, och hon glömmer av vad hon höll på med och påbörjar något annat. Kul att hon har skaffat sig en hobby som hon kan roa sig med när det är dåligt väder ute..jag menar, det jobb hon har de dagar det är fint väder och inte för varmt verkar myyycket krävande..
Så här kan hon sitta i timmar.. bara att gå ut och plocka upp henne om jag skall iväg.
Men idag tror jag att hon ville skapa en förändring i livet, typ utmana ödet, vara lite wild and crazy liksom och hon började med att byta ställe på mattan vid köksbordet. Ja där hon lägger sig efter frukosten serverats.. Och var så vild och vågad att hon la sig UNDER den.. hon blev dock lite smått irriterad då klorna inte gick ner i golvet som de gör om hon ligger PÅ mattan och gav mig en grinig blick, som om det skulle vara mitt fel liksom..

Stör mig inte är du vänlig, du ser väl att jag har bäddat ner mig hur bra som helst!
Sen vet jag inte vad som hände under den tiden jag var iväg och jobbade, men jag tror att hon helt har tappat det.. eller i alla fall synen på sin egen figur.. Ungefär som de damer som provade för tighta kjolar i den butiken jag jobbade i ett par år..ja, det resulterade många gånger i att de fastnade i dem. Kommer aldrig att glömma när mamma berättade om kunden som fått på sig en kort tricotkjol som en skruv runt kroppen, och satt liksom fast. Mamma hade hört ett svagt "...ehm..ursäkta..hallå..harkel.. hjäälp..." drar bort draperiet och ser detta spektakel, och blir tvungen att bita sig i kinderna för att inte brista ut i gapskratt..Ber kunden att greppa tag i båsväggen och så tar mamma ett fast tag om kjolen, räknar till tre, och ..swioooschhh..kjolen kom av och lika så damens underkläder.. HUMOR!
Men nu var det katten jag berättade om.. jo, hon hittade en ny korg, min tomma skolåda och den är inte stor vill jag lova. Haha, hur roligt var inte det då att se henne klämma sig ner i kartongen och senare somna där :) (förvisso så kanske hon tuppade av eftersom den vart så trång.. )
Hur tänkte du nu Lilla Gymman..??
Nu väntar jag med spänning på hennes nästa drag denna kväll..
..to be continued...



skaperi skraperi knuus, här sitter vi och skrapar på ditt huuus..

Undrar hur man säger det på polska..?
För det är det språket som de talar, männen som skrapar på husväggen..ja eller snart har de nog skrapat sig rakt igenom väggen också, så jag kommer inte bli förvånad om det dyker in en skalle här och frågar efter wóda..eller kanske ett plåster, det kan ju vara ganska smärtsamt med spinkar och träflis menar jag..
Tror de önskar att Hallands Bär hade längre säsong..nu har de stackarna hållt på i ett par timmar i åska och skyfall, katterna är livrädda och jag har huvudvärk.

Tänkte i mitt stilla sinne att nu när klockan är tolv kanske de skall iväg och käka lunch så jag får lite lugn och ro, kan gå ut samt katterna lika så.
Tror Frasse slagit knut på slangen då han ligger och trycker i "stallklädersgarderoben", tungan halvt ute och dimmig blick. Yeah right att han hade försvarat mig om det skulle komma någon som gav sig på mig..känns ju sådär tryggt...min "killer cat"..inte!

Hur som helst, jag frågade lite försiktigt om de inte skulle iväg och äta lunch? Svaret jag fick var väl egenltligen lite "goddag yxskaft".. "Nooo, just coffee..lite" och så visade ett mått med fingrarna..
Alltså, mannen trodde att jag tänkte bjuda på lunch..oh lord! Men jag tog på mig teaterfejjan och svarade käckt, "ahh ok.. I'll fix that..milk and sugar?" och gick in och satte på kannan med starkt kaffe..
Serverade sedan det med ganska äckliga kakor faktiskt. (fast med tanke på den mycket ogoda kaka jag blev bjuden på av Izabelas mamma våren -96 så är dessa utsökta..) Och de verkade nöjda och stängde min ytterdörr..
Stängde ytterdörren..???!! Hallåååå jag dööööör här inne!! Jag måste få in syre.. de har liksom även puttat igen de fönster jag hade öppet för detta sabla skrap, skrap, skrap..
Well well..får hoppas de jobbar på utav helvete nu när jag serverade en energibomb; apstarkt kaffe och sockerchock..


snooze har fått börja jobba, och jag med

Märkligt det där med morgontrötthet då det blir dags för rutiner..jag brukar ju (som ni vet) väckas av Frasse men inte ens han var på hugget idag..Ja, hela ledigheten så har jag varit uppe vid halv sju, men idag var det segt! Tur att det finns en snoozefunktion på telefonen, och att jag kom ihåg att ställa klockan innan jag somnade, för säkerhets skull liksom..
Snooze-funktionen lades in i väckarklockorna redan på -50 talet. Rapporter visade dock att tio minuter var för långt, eftersom det tillåter människor att falla tillbaka i en "djup" sömn, och därför beslutades det om nio minuters snooze, i tron om att folk skulle vakna lättare och gladare efter en kortare tupplur. Därför är dagens snooze fortfarande på 9 minuter..
Det gör absolut inget att det är kolsvart på himlen även om solen försöker bryta igenom samt att det blåser rejält. Mindre panik över att allt går tillbaka till det vanliga...
Fast jag vill absolut inte gnälla över mitt jobb, tvärt om! Har nog aldrig trivts så bra någonsin i ett företag, ja inte ens när jag hade eget..haha..fast vem tusan orkar med mig som chef  i längden liksom?? Inte ens jag själv, och det är väl ett ganska uttömmande svar?
Spännande att se vad detta arbetsåret kommer föra med sig, för som det är nu så är jag nästan åksjuk av alla förändringar. Nu måste jag uppdatera mig under dagen för tro det eller ej, jag har varit rysligt konsekvent och har inte ens bläddrat bland mina papper eller öppnat tjänstemailen på över tre veckor.
Trodde faktiskt aldrig att jag skulle klara av det, men vill man så kan man!


Dagen kommer ägnas åt 356822 samtal. Okej, jag överdriver väl lite smått..men jag har en hel plastmapp med kunder som skall kontaktas idag. Förhoppningen är att jag lyckas boka upp besök för denna veckan, jag menar hade jag velat jobba med telefonen som verktyg så hade jag sökt innetjänst, men nu är jag fältare vilket betyder att jag skall vara ute hos kunder. Önskar bara att jag hade lite mer motivation. Och var en vassare säljare!!
Men det blir till att återgå till självstudier på kvällarna med olika försäljningsbloggar och youtube-klipp. Funderar på att läsa marknadsföring på distans också. Men jag får se..

Kanske lite väl högt mål..Sveriges bästa säljare..men man skall ha mål och delmål!
Nu skall jag tömma kaffemuggen och ta mig bort en snabbis till stallet för att hjälpa till att lasta ur sto och föl som varit hos hästgynekologen, ja eftersom min hyresvärdinna är mycket gravid, skall "kläcka" den 22 i denna månad, så då fattar ni nog själv att hon är lite begränsad som människa vad det gäller snabb och smidighet..ja, och hon har två stycken där inne..

Undrar om "målarna" dyker upp under dagen förresten??

Herre jävlar vad det åskar nu..