söndag 21 oktober 2012

Heldag i boxen


Ett härligt glatt gäng efter en heldag tillsammans i boxen. Den enda gång jag blundade var på denna bild. bild tillhör Gjuteriet CrossFit

Efter en stor gala med alldeles för mycket bubblor och endast ett par tre timmars sömn (vaknar alltid tidigt..denna dag tre h efter jag somnat) är det kanske inte så värst normalt att ge sig in i en heldag (nästan) i CrossFit boxen. Men har någon någonsin ansett mig vara ehm..normal? Nej, precis! Och just därför tog jag mig dit. Såklart. Liksom många andra. Varför?
Jo, utmanaren och vinnaren av Gladiatorerna 2011, Eric Haraldsdotter med sin fru Jessica var på besök för att hålla i detta event.
Vilka härliga människor!

Här huserar Eric och Jessica till vardags. Ett stenkast från Stureplan i Stockholm


Schemat för dagen såg ut såhär:
11.00-12.00 Workshop tyngdlyftning + WOD
12.00-12.30 Lunch
12.30-13.30 Kostföreläsning, träningsprogrammering/planering,tävla i CrossFit
13.30-14.30 Workshop gymnastik + WOD
Hahaha.. nu börjar detta likna en skoluppsats. "Först så gjorde vi si.. det var kul.. sen så gjorde vi så..det var kul.. och sen så hände det och sen det. Hej då." Haha.. ja, du fattar...
Men jag vet inte riktigt hur jag skall skoja till detta.. hmmm..riktigt jobbigt..

Vi tekniktränade, först med pinnar sen på riktigt med vikter.
Och jag provade på något som kallas split jerk (?) för första gången.
Bak med ett ben, fram med det andra, armarna rakt upp givetvis med stång & vikt, lås fast, andas, stå still, lägg ner.. och så igen..(typ)  Som vanligt hade jag svårt med fokusering..och balans..och att munnen glappar..
Men jag fick nog till en iaf.. och han som gick runt med olika kameror och lekte paparazzi under dagen fick ett av mina försök förevigat.


Split Jerk 30 kg trots dubbelhaka. Kan jag, kan alla!


Wiihoooehhehhjjj..host..host.. ehhmm.. Anna..grym på att spela teater, även när skallen håller på att explodera av sömnbrist och all kraft ligger hemma i hallen.. men skam den som ger sig.
Och givetvis otroligt roligt att hetsa mina kollegor som inte ens var vakna vid denna tiden.. hehe


En oerhört god lunch intogs i boxen, ur pappersbox. Spis och Deli kan jag varmt rekommendera!
Öppnar snart i Varberg! Håll ögonen öppna.
Vi såg ut som fångar på en rastgård där vi satt lutade mot väggarna. haha..

Dagen fortsatte med utbildning bla i hur man tävlar i CF..viktigt att fuska på rätt sätt tydligen..och bonda med domaren.
Jessica föreläste om kost, vad-när-hur, på ett riktigt bra sätt. Sund i tankesättet. Hejja!!
Gymnastikpasset..otroligt roligt.. det knakas..stånkas..stönas..fälls en tår lite var stans ifrån.. Oh Lord vad gemene man/kvinna är stela. Ja i denna grupp..alla utom en..female GummiTarzan som inte är att leka med..
Detta var också mycket välbehövt då vi behövde få upp värmen igen efter att ha suttit stilla.


Ringarna skulle också testas..jag höll mig mest avvaktande och iakttog. Även om jag märkte av en viss tendens till att hetsa mig till att kasta mig in med huvudet före för att kanske få mig att lyckas med ännu något omöjligt, för stämningens skull liksom.. så höll jag mig i skinnet.
Kan ju inte alltid vara klassens pajas även om det var lite frestande dock.

Såhär tycktes det att jag skulle göra..skulle fixa 25 hur lätt som helst.. Anade en extremt tydlig ironi där..
bild tillhör Gjuteriet CrossFit

Kolla 30s in i detta klipp så får du dig en bild om hur det hade sett ut om jag nu hade testat ringarna..


 
Pull ups, armhävningar, box jumps, utfallssteg var eftermiddagens WOD. Riktigt kul när så många är igång samtidigt. Sjukt inspirerande! Här nedan följer lite bilder från detta pass. Gjuteriets egen paparazzifotograf är mannen bakom kameran och ägare till bilderna.

Efterniddagens WOD
Jag gör min egen grej.. "Små grodorna" tror jag den kallas..
Ett steg fram..två tillbaka.. dansa..pausa..

En armhävning..en armhävning till.. ännu en...och så en till..
Som om inte detta var nog.. no no.. Shuttle Runs utomhus var slutklämmen.. och det var det för min vadmuskel också.. fick bryta då jag inte fixade 10 på 30 s. Ganska gött ändå, började bli trött på riktigt då.


Hej vad det går.. hejja hejja
bild tillhör Gjuteriet CrossFit
Men så glad att jag bet ihop och deltog. Finns det något bättre än att röra på sig även om man är rysligt trött i huvud och kropp? Och jag är stolt över att jag var så pass vuxen på fredagen att jag verkligen höll mig till varannan vatten och hade denna dagen i åtanke.
Så hur jävligt det än må kännas och oavsett hur kass man känner sig så är det bara pannben framåt och köra på. Man blir alltid lite bättre för varje gång!
Hurra för mig!
Ni som inte hade möjlighet att deltaga, ni missade något..kommer chansen igen. Ta den!


TACK Gjuteriet CrossFit för denna dag!


eftersom jag gjort ett så tråkigt blogginlägg så kan jag lika gärna fortsätta med en informationsfilm till alla ni som undrar vad tusan det är som vi pysslar med. ta till er och kom och prova själva. kan jag kan ni!



Galej i Varberg

Oj oj.. vilken kväll!!
Hur roligt som helst! Och vilka kollegor jag har!

bondbruden byter skepnad till att bli en Bond brud kvällen till ära :P
Blev upphämtad av snyggchefen + ytterligare tre snygga brudar vid halv fem.
Kändes lite sådär att stå i guldfodral, svart jacka, galasminkad och uppfixat hår utmed gamla E6 eftersom folk passerade förbi ganska tätt.
Fredag eftermiddag och  resa hem från jobb för många.
Jag har aldrig "gått på gatan" men jag tror det känns såhär att som prostituerad stå och invänta torskarna..
Det enda "napp" jag fick var av en man med två hundar som plötsligt fick väldigt gott om tid för att stå still just där jag stod..
Hem till chefen, familjepizza anlände (japp, jag åt en liten bit pizza..ni fattar vart kvällen var på väg va? ) Vin, ölen och cider (ja, en av oss är just fylld 20 då dricker man cider ;) ) kom fram och kacklet påbörjades..och så som vanligt..taxin kommer alldeles för tidigt, kaos...haha... underbart att ränderna aldrig går ur.

Bild från Hallands Posten

In på galan, regnet duggade tätt, röda mattan, fotografering, leta upp champagnebordet, skål och hej.
Ett glas till..och ännu ett.. hick och hej.. Leta upp bordsnummer..ner för trappan. (En mycket idiotiskt byggd sådan vilken jag såklart ramlade i..men detta var senare..frågor på det..?)

Bild tagen av IF och snodd av mig
Till bords.. 10 platser.. vi var 7.. en halvt begravd gubbe med mycket allvarliga ticks fick jag till vänster om mig..han hade med sin dotter.. sen kom det ännu någon tjej.. Intressant då chefen sagt att om någon skall sitta vid vårt bord så skall de vara snygga män under 30 annars fick det kvitta..hahah.. så kommer dessa..
Oh lord!! Kan ju säga som så att jag fixade inte att sitta bredvid honom..thank god att chefen gick på toa så jag kunde flytta ett snäpp..hon fick honom intill sig..haha.. vilka diskusioner.. Vi konverserade runt bordet med sms under tiden. Well well..mat i överflöd.. så där gott..men iom allt som rann ner i strupen i flytande form blev man tvungen att käka..

Ooops.. galan över.. promenad i regnet till Red Room (?) där vi fortsatte partajandet.. Lite overkill kanske att dyka upp bland 20-åringar i den outfit man hade.. men vad göra liksom? Roligt var det iaf.. Skumma snubbar fanns där gott om..haha..tänk för typ 6-7 år sedan hade jag inte reagerat så..
Skjuts hem, nästan in i köket tack vare S's gulliga kille och hans bror. TACK!

Och till sist; Mackor och vatten, gos med katterna på köksmattan..ZzzzZzz..oops.. ut med linserna, av med blåsan, tvätt av ansikte och borstning av tänder, hopp i säng!

Egna nomineringar och vinnare

Bästa raggningsuttrycket i ansiktetEn "FC-flirt"..skall se extremt ansträngd ut
(tror vi alla övade minst sju gånger för att få till rätt min, utan vidare framgång)
Bästa innehåll i väskanPriset går utan tvekan till FC.. herreguuuud!
(Det som inte fanns där är inte värt att ha.. eller vänta, det fanns ingen smörgås och inget läppglans.. :O )
Sämsta raggningsrepliken för kvällen alla kategorier.. "Jag har blivit biten av en vampyr"
(killen håller sin hand vid sidan på sin hals..jag säger..Nej, det har du inte. Jo det har jag svarar han.. och jag; Du ljuger! och så vände jag honom ryggen..)
Roligaste yrket..."Levande brandlarm"
Snyggaste entrén ner i "blå hallen"Jag kraschandes ner på arslet (vem annars)
Bästa skrattattackenGår till S då trappkraschen inträffade, tycker mig höra henne än
Få okänt bordsällskap att tappa hakanFC lägger en Fishermans Friend på en tesked och håller över ett ljus..
Tröttast på hemresanI som däckat i bagaget