söndag 7 augusti 2011

avslutar ledigheten med choklad och rödvin

En mycket bra kombo! Min nya chokladfavorit kommer från Icas eget sortiment, det som kallas Ica Selection. Fantastiska produkter i den linjen..ja,de jag har provat iaf. Hur som helst, favoriten heter "Petit Four - Chokladmaräng" små munsbitar som smälter i munnen, ja man behöver inte ens tugga -toppen! Alldeles perfekta till att avsluta en måltid, lagom stora, lagom söta ja ett bra val i kakhyllan helt enkelt! Prova vet ja.
Stoppa ner en sån här liten förpackning i kundkorgen nästa gång du är på Ica!
Vinet då, vad är det för rött guld som rinner ner i strupen? Haha..underbart..söndagskväll, jobb i morgon och jag skäms inte över att jag dricker vin just nu. Är väl lite väl osvensk i det, men vill man verkligen vara helsvensk i sitt betéende? Jag menar shit så trist att vara en "svensson"!
(detta är inte riktat mot någon av de jag känner som har detta efternamn utan endast ett uttryck)
Då skall vi se, min nya favvo på vinfronten är ett italienskt rött vin (gaahhh, vilken skräll ;) ) som heter Pasqua Sanzeno. Verkligen värt att köpa hem!
Ett mjukt och bärigt rött vin från Venetien.
Bärig smak med inslag av svarta vinbär, körsbär och lakrits.
Helt i min smak!
Dagen har i övrigt varit en behaglig sådan. Skönt! Dock har målarna lyst med sin frånvaro, endast sju stegar utanför huset så jag förmodar att de kommer vara och skramla här utanför innan tuppen är vaken...
Gjorde en (favorit?) repris idag då jag vart så satans stel i kroppen sedan gårdagens motionering.. shit vad jag lagt av mig snabbt. Men nu är jag igång :) 
Red dock inte hästarna idag, risken finns att jag ej kunnat gå alls imorgon om jag ökat på belastning på vaderna.
Känner faktiskt av den gamla skadan i vänster vad och börjar känna en liiiiiten stumhet i höger så jag tar det lite piano och håller mig till att promenera. Men det blev ett par timmar i stallet nu ikväll ändå.
Så underbart ställe jag hamnat på, och det viktigaste av allt hästarna stortrivs!

hallåååå..annasss

Haha..skrattar fortfarande när jag tänker på den lille filuren L i sina stora gummistövlar (ja, jag har också det..) sin regnjacka i full färd med att hjälpa mig med stallsysslorna. Han är snart två år alltså inte så värst mycket till hjälp, mest får han mig på gott humör. Och skulle han "råka" vara i vägen så är han väldigt lättstyrd. "åhhh..har du sett den stora båten i Maestros vattentunna?" Den lille filuren knallar på, bredbent och med bröstet först (hmm..undrar om han tagit efter sin höggravida mor vad det gäller den stilen) fram till vattentunnan och utbrister "OOJ" och ordet "fisssk". När han ligger med näsan i baljan drar jag igen boxdörren och stallet är "all cleared" och sto med förvirrade föl kan förflyttas.
Vet inte om jag skall bli rädd, för det är inte så bra om det nu verkligen bor fiskar i tunnan och framför allt inte om det kör runt stora båtar där också...

Kanske en sån här som bor i tunnan?
Idag var det "hjälpa-till-med-att-köra-stora-skottkärradagen" jag gick som barn brukar göra, närmst kärran och han höll i handtagen. Förvisso så var det jag som styrde och höll i, men han var så nöjd och glad att han kunde köra in detta stora spektakel (måste vara så i hans ögon) i en av boxarna.
Jag börjar mocka såklart, och han är med och på något sätt ramlar han omkull, vet ej hur för han försvann bara ur mitt synfält men jag hör hur han smågrymtar lite där nere i skiten. Eftersom han inte gråter eller på annat sätt blir högljud så fortsätter jag med mitt. Plötsligt kommer en liten arm upp när han nu satt sig på knä och ett ynkligt "*stånk*..haaallååååå...*stånk* annnnnaasssss" hörs från den lille filuren. Väl uppe på fötterna igen knallar han in bland mina saker och pekar på den blå hinken med äpplen. Givetvis fick han ta ett, jag vet ju själv hur viktigt det är med att fylla depåerna efter fysiska påfrestningar :)
ungefär en sån här kärra är det som jag menar..ganska mycket förstor för en tvååring

regn = flugfritt

Jag kan inte rå för det, men jag uppskattar att vakna (av tidigare nämnda väckningssätt..) och höra att regnet ööööser ner ute. Jag slipper jaga bort flugor med armarna så de nästan går ur led, jag slipper balansera på kökspallar och en puff i tv-rummet för att hänga upp filtar för fönstren, att sval luft kommer in samt att det blir lönt att tända ljus.

Visst jag gillar sommaren, det gör jag men inget går upp mot en härlig höst med sol och hög luft eller en vårdag med de första värmande solstrålarna! Troligtvis så hade jag kanske varit en större sommardyrkare om jag inte hade haft privilegiet till att inneha hästar. För det finns ingen tid på året som mina grabbar står inne så mycket som under just högsommaren då det är svalare och totalt flug och blinningfritt inne i stallet. Vet du inte vad en blinning (broms, hästfluga, gråpåg.. "kärt" (not) barn har många namn..förstår ej varför just detta kryp fått så många..?) är skall du vara lycklig, för fy satan vad de kan bitas dessa smala grå varelser. Fördelen är att de är så upptagna med att suga blod så de glömmer allt annat vilket gör att de blir superenkla att ha ihjäl!

(Klicka på länken så får du se hur de ser ut)
Blinning, Broms, Hästfluga.."kärt" (not) har många namn

Märkligt är dock att de släpper taget om hästarna innan man går in i stallet..precis som att det råder flygförbud innanför stalldörrarna. Men tro inte att dessa militanta terrorist flygfän ger upp, nej nej..de grupperar sig och bara inväntar att man kommer ut igen och går till ny attack!
Jag har själv sett ut som en prickigkorv om smalben, vrister och armar..och jädrar vad det kliar!!!

Det blir till att ta fram regnkläder för både mig och grabbarna. Vad var det lågstadiefröken så klämkäckt tutade i oss; "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.." Och det stämmer!


Japp, jag vet.. rött på en fux..BIG no no.. men det fanns i strl 165 och det är inte vanligt..
En brun häst passar bättre i dessa färger.. viktigt ju att de har likadana regnjackor :)



lille gullige körven med blåbärsnäsa är hemma igen!!

Jag har varit orolig här sedan jag såg på syrrans FB sida att lille Nitro var dålig, inte kunde gå och är på sjukhus. Nitro är Sarahs ögonsten och jag önskar att jag kunde trolla så han kunde leva förevigt.
Ja, givetvis gäller det ju mina hästar och katter också. Vet inte vad jag skall ta mig till den dagen Frasse eller Kanel måste lämna in..huuuahhh..
Men så ganska nyss fick jag svar från henne att han är hemma. Tydligen så har han fått en inflammation i ryggmärgen vilket resulterar i att han inte kunde gå.. (typ som en hjärnhinneinflammation då centrala nervsystemet blir drabbat) Och enligt veterinären så kommer han bli bra! Håller alla tummar jag har (typ två) att det kommer gå vägen!!
<3