torsdag 26 november 2015

När paniken infinner sig..


Ja du vet sådär när blodet nästan fryser till is, du börjar kallsvettas, det är synax error i huvet och du skriker rakt ut: MEN VAFFAN ÄR DET SOM HÄNDER??!! Precis så..

Min morgon började så.. Allt.. precis ALLT gick åt pipan. Ganska skickligt ändå att lyckas med att misslyckas så många gånger på rad.. haha.. Du som känner mig vet att det är inte jätteovanligt i mitt liv, även om det var ett tag sedan. I still got it liksom.

Men den känslan jag beskriver i början uppstod när jag kommer på att jag håller på att koka morotsbitar (för att göra puré till gammelkattan som har lite trubbel med magen) och jag liksom hör hur de kokat torrt och kastrullen liksom nästan hoppar på plattan.
Jag går ut i köket för att fylla i mer vatten och fortsätta att koka dem, då jag liksom stöter i termoskannan i kaffebryggaren som flyttar sig ut från maskinen och ned mot golvet..i samma ögonblick försöker jag fånga den med samma hand som jag håller kastrullen med morotslantarna i..

Det gick sådär.

Att det är så mycket glas i en termos visste jag inte.. men det hörde jag samtidigt som kannan träffade golvet och morotsslantarna träffade tak och skåpsluckor. När jag lyfte upp den så lät det ungefär som att jag hade en slush-puppie i behållaren. Och så tänkte jag, phew..så skönt. Jag fick ju en extrakanna till bryggaren. Började leta där jag trodde jag hade den. Efter utrensning av tomma kartonger och annat krafs i mitt 'dåliga-samvete-rum' (ett pyttelitet med typ proppskåp och annat) inser jag att det inte finns någon extra kanna här.. Jag började leta efter info i mitt huvud.. "inte har väl jag redan använt extrakannan" och så började jag tvivla på mitt minne..

Tro det eller ej, i sista skåpet jag tittade, på en helt annan plats (givetvis den mest självklara platsen) i huset stod kartongen med den oanvända termosen. Till och med bruksanvisningen till bryggaren hade jag lagt där.

Jag må vara jäkligt virrig, klumpig och glömsk, men ibland så har jag faktiskt tänkt till så jag nästan blir gråtfärdig av lycka.

Passar också på att önska en Happy Thanksgiving dagen till ära.
Peace Out