söndag 16 november 2014

Saker jag är bra på, som egentligen inte spelar någon roll

Damn vad det blåser ute..hade jag haft hatt så hade jag fått hålla i den. Men tur att jag inte är någon 'hattfantast' tycker det ser ganska dingt ut och hör hemma vid galopptävlingarna i Ascot, England eller i hattpraraden vid Svenskt Derby vid Jägersro..så jag slipper bekymra mig om det.. haha..
Nu får jag nöja mig med att stoppa tegelstenar i fickorna, om jag ska gå ut.
Men jag har inga planer på det mer idag.

En strormig söndag helt enkelt, på många sätt.
Sitter i soffan med en tallrik med lax och grönsaker som sällskap.
Rockigare än så blir det inte. Men jag måste känna mig privilegierad att jag har ett hus med värme, soffa, gosig filt, mat på bordet och en mysig katt (bara en här just nu..) Det är så lätt att glömma bort. Alla de där självklara sakerna. Vi är alla rikare än vad vi tror.

Nu när jag sitter här och funderar över diverse olika saker som passerar i huvudet så dyker en sak, eller en fras en vän sa idag i omklädningsrummet efter träningen. I korta drag så var det att hon känner sig stolt över att ha fått ett sånt förtroende i att leda andra. Det kan jag förstå. Måste kännas jättebra att liksom få ett bevis på att duga till och att man gör saker bra. Och det är just den tanken som far genom skallen just nu.. Vad har jag lyckats med och gjort bra? Jag är ganska vanlig, i mina ögon i alla fall och jag kan inte riktigt hitta något som jag fått cred för att jag gjort. Visst, jag har väl ett antal prisrosetter från den tid då jag var aktiv på tävlingsbanorna med mina hästar, men det hör liksom till. Att man ska dekorera flickrummet med olika priser, pokaler och plaketter.

Nej, nu så tänker jag liksom mer djupare.. men iom att det är jag som tänker så går det aningen slött och jag kan inte komma på mer än fem saker som jag lyckats med fast aldrig fått cred för... haha.
Men erkänn att det krävs ganska mycket talang för att genomföra detta;

1. Bränna kokta ägg
 - la i okokta ägg i en kastrull med vatten och satte igång plattan..gick sedan och gjorde mig iordning för att möta dagen..det tog väl lite tid, för plötsligt började jag fundera på vad tusan det var som knackade så märkligt.. Äggen hade kokat torrt och låg och hoppade i kastrullen, chokladbruna på den sidan som legat ner mot plattan..

2. Nästan åka byxlös till kund
-trött morgon, jag såsade runt med min kaffemugg och fixade lite här och där. La på ansiktet och klädde mig på överkroppen och hade endast trosor och strumpor på nederdelen. Jag tycker det är högst oskönt att gå runt i byxor hemma, så det var liksom inte något konstigt. Upptäcker att klockan gått rysligt fort (vilket den alltid gör på morgonen när jag har tider att passa) Rafsar ihop det jag ska ha med mig, drar på mig skorna och knäpper jackan..går ut och ska precis sätta nyckeln i dörrlåset när jag inser att jag glömt byxor..

3. Kontaktlim över ena glaset
-skalmen har gått sönder på mina 'antika' glasögon (inväntar Knut Knutsson vilken dag som helst..)
Okej, med antika så menar jag att de är asgamla, och fula. Hur som helst så tejpade jag dem lite sådär snyggt (med silvertejp faktiskt...) men det släppte så jag skaffade superlim. Ställer mig med en sån liten tub och klämmer fram lite lim..trodde jag.. Där snackar vi ketchupeffekten.. Shit.. det var lim överallt.. Visserligen är de "hela" nu men jag har också lim över hela glaset så jag ser typ genom frostat glas...

4. Vitlökssoppa i hela köket
-fick för mig att testa att göra sån god vitlökssoppa som man enkelt ska mixa ihop, supergott och jättebra i förkylningstider.. Det gick väl bra hela vägen, nästan... Lyfte av locket för att röra runt och glömde trycka till ordentligt innan jag startade mixern igen.. SCCHHHHWIOSHHH....där flög locket och i samma ögonblick hade jag sprutlackerat hela köket med krämig vitlökssoppa.
Jag har aldrig gett mig på att göra någon sån igen..

5. Ramla i trappa under prisutdelning på företagsgala
-jag var livrädd för denna långa trappa som jag (och alla andra) var tvungen att använda för att komma till toaletter (och ut också för den delen) Smög iväg under middagen för att besöka damernas, och när jag kommer tillbaka så är det någon prisutdelning som pågår på scen.. Jag försöker balansera i mina high heels.. så försiktigt och tyst jag bara kan.. Plötsligt försvann trappstegen under mig, och jag trillar handlöst ner för denna trappa..uppmärksamheten riktas mot mig där jag ligger som en säck potatis och skrattar hejdlöst.. tror jag fick till en mindre Silvia-vinkning också.

Ja, vad ska jag säga.. man kan tycka att jag är en mindre katastrof.. men det är ju liksom jag och jag bjuder på det. Inga konstigheter.

Trevlig kväll



en vanlig "jag har tråkigt hemma en lördag"-selfie
(bilden är alltså från igår)