fredag 13 december 2013

Annorlunda Luciafika

Luciadagen idag om nu någon skulle missat detta. Men det tror jag inte. Till och med kassörskorna på ICA hade glitter i håret, vilket förde mina tankar till 'Karl Bertil Jonssons' mamma när hon väcker honom på julaftonsmorgon.. Så förstår ni kanske hur det såg ut...
Well.. Luciamorgonen startade jag, som alltid på morgonen den 13/12, med ljus, kaffe, lussekatt och luciatåg från Stockholm..och så givetvis ett avsnitt av Julkalendern. 
Ganska stämningsfullt ändå även om det är åtta grader varmt ute och grådassigt väder.. 

Dagen kommer fortskrida med annorlunda lussefika här hemma..hembakade bullar och pepparkaksmuffins såklart. Gjorde dem glutenfria och med ekologiska grejer upptill..aldrig varit så 'flitig' förut..men vilken skillnad i framförallt konsistens..klibbigare och kletigare deg får man mig leta efter..och resultatet blev som om jag var ju år och bakade för första gången.. men de blev också ganska goda..och platta.. 
Haha..nu förstår jag varför magen jäser vid för många bullar.. 
Om de är okej på riktigt kommer jag få 'expertutlåtande' på senare då en från 'Mat-Hitlers armé kommer prova dem...

Hur kvällen kommer att bli återstår att se...
Jag kanske borde ta mig någonstans för att uppleva ett levande luciatåg..hmm..tål att funderas på, men det hade varit riktigt kul tror jag..återkommer om detta.

Sådär..racerblogg..dags att jobba vidare och vara glad att jag inte heter Kalle Anka för då hade det inte varit min dag idag.

Tjo