fredag 24 oktober 2014

Det börjar med tåg och slutar med tacksamhet..

Har nu på morgonen 'roat' mig med att söka inrikesresor av olika sort bara för att jag är lat och inte orkar köra..
Jag blir dock lite förvånad över prisskillnaden mellan tåg och flyg..
Det tjatas så mycket att vi ska tänka på miljön (vilket jag tycker är bra) och därför åka mer tåg och välja bort flygresor (nu pratar jag inrikesresor) Men jag förstår inte..
I min värld vinner flyget. Jag menar.. varför spendera fler timmar skumpandes på ett säte i ett (oftast) skitigt och slitet tåg till ett högre pris än om man (som jag) väljer flyget istället? Snabbare från punkt A till punkt B samt bra mycket billigare.. Okej, det blir kanske billigare att åka tåg OM man bokar månader i förväg (men det tar fortfarande lika långt tid).. men vem har ork till sånt?
Och vem vill ha ett så inrutat liv där man liksom lever efter ett förbokat livsschema..?
Inte jag i alla fall.

Att inte boka upp för mycket för långt fram är inget jag förespråkar alls.. för det blir aldrig som jag tänkt mig ändå.. Jag tror att det är många som är beredda på att hålla med där..
Jag lever lite efter 'en vecka i taget'-principen..därför blir jag förvånad när folk bokar in sig på saker ett år (!) i förväg.. undrar då om de aldrig varit med om saker som plötsligt dyker upp som kan ändra planeringen brutalt..


Ja, jag tycker det är lite skrämmande att i princip alla tar livet så förgivet.. Jag är i alla fall tacksam varje dag jag vaknar, och vaknar. Försöker se på dagen som ett privilegium att jag får lov att vara med ännu en dag. Tro mig, jag har varit med om att liv har tagit hastigt och oförberett slut och troligtvis är det dessa gånger som fått mig att inse hur skört livet är.. Vi lever nu, så sluta gnäll..Det kom över mig för ett par månader sedan då jag var ute och cyklade.. himlen öppnade sig och jag hade inte några regnkläder, men jag var på väg hem. Väl hemma så kände jag mig bortskämd och rik.. En varm dusch, golvvärme, torra myskäder och en kopp te, tak över huvudet och vindtätt..Det är mer än vad många andra har idag..  Så förgyll din dag med att göra något kul, le mot någon 'okänd', ta kontakt med någon du tänkt höra av dig till så länge.. Har du huvudvärk, var glad över vetskapen att du har ett huvud.. Har du träningsvärk, var glad att du är så frisk så du kan träna.. Har du ont i en arm, gläd dig över att du har en arm till..
Det är inte så svårt att hitta de där ljusglimtarna i vardagen, men du måste öppna ögonen.



Önskar dig en finfin fredag, det tänker jag ha. 
Men först kaffe och något ätbart i magen.