söndag 11 december 2011

Köpa gran idag?

Hmm.. julgran eller ingen julgran?? Julgran! Måste bara gjuta fast den och rigga den med kedjor i taket, för med dessa två huliganer går inget säkert :) Haha...
Minns hur mysigt det var förra året jag åkte ut till ett ställe där man fick välja ut och såga ner sin egen gran..Och efteråt grillade man korv över öppen eld. Massor med snö där jag pulsade runt, föräldrar som drog sina ungar i pulkor mellan granarna, och så tystnaden.. Där snackar vi julstämning! Och det kan jag varmt rekommendera!

Nu tänker du säkert, varför hugga sin egen gran och inte köpa i stan.. Jo, för att jag tvunget skall ha en ädelgran, typ blå eller silver, och de finns knappt att få tag på men jag blev tipsad om detta ställe och där fanns.

Bilderna nedan är från den 19 december 2010..liite skillnad på vinterväder då och nu..

Låååånga skogsvägar... Förövrigt första gången mannen fått skotta i skogen :)

Ganska mysigt ändå, vindstilla och snö

Tur att jag har GPS i mobilen så jag hittade ut igen..

Fjolårets fångst i granväg.. Spännande att se vad jag lyckas fånga i år

Försökte mig på julgodis

Gick sådär. Vet inte hur jag skall tolka det..kanske "jag skall inte äta godis" eller "nope, ingen julkänsla inget julgodis". Kanske en kombination av båda. Eller så är det rent av så att det vilar en förbannelse över min vän Karolinas recept i kombination med mina ehm.. skills(?) Tänker på de där lavendelskorporna jag försökte mig på i somras.. aj aj.. gick inte så bra..kanske var det så att hon glömt skriva i receptet att de bränns ganska fort.. Haha.. Ja, jag är hopplös!

Prova själv receptet på denna fudge som jag testade igår, direkt kopierat från Karolinas recept på hennes blogg Karolinas samlade favoriter
Rocky Road Fudge -the Karolina 2011 ed.
250 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
50 g smör
100 g minimarshmallows
3 dl cashewnötter
15 Rollokolor

Smält choklad, kondenserad mjölk och smör över vattenbad. Rör tills det blir en jämn, seg smet. Dela Rollokolorna i 4 delar, häll i kolor, marshmallows och nötter i smeten. Rör om och häll upp på bakplåtspapper i form, ca 30x30 cm. Ställ kallt för att stelna. Skär upp i bitar. Njut.