fredag 6 april 2012

Rätt ph-balans i kroppen, viktigt för både människa och djur

Tänk att det är så enkelt men att vi (nästan alla) gör det så himla svårt! Det handlar helt enkelt om kemi. Är vi för sura i kroppen växer och frodas det "onda" vilket leder till övervikt/fetma, ledproblem, magkatarr/magsår, migrän, jadajada.. till cancer och andra sk kroniska sjukdomar..(hjärt-kärl samt diabetes)
Läkare/veterinärer ratar sånt här då det inte står i FASS och liknande.. men som jag (hoppas) att alla vet, så handlar detta om pengar (precis som i all annan industri..) titta bara på tex denna sk "pandemi" -swineflu.. Fruktansvärt att så många barn blivit förstörda för livet.. tänk att det inte spelar någon roll om hur många som "stryker med" bara de i toppen tjänar sina pengar.. (Fråga en soldat som ligger i krig om varför de krigar..)
Jag tänker inte fördjupa mig i denna debatt i detta inlägg då jag vet att detta får många läsare att ilskna till, kanske är bra, vad vet jag.. Men jag är ett levande bevis på att om kroppen är sur så spelar det ingen roll vad man gör för att tappa de där "trivselkilona" och då jag fick min fd. cancersjuka pojkvän att sluta med cellgifter och lägga in sig på hälsohem och bla leva på basisk kost, såg jag resultatet av hur viktigt det är..han är idag FRISK! Och nej, det är inte tur som läkarna sagt och troligtvis du tänker, det är kemi!

Ta en titt på denna snutt innan du idiotförklarar mig :)

"the cure was in the nature long before the disease appeared.."

Nu är det ju som så att detta är precis samma med (i mitt fall) häst. Jag har verkligen gått back to basic med min äldre häst som haft diarré en längre tid och magrat av mycket fort. Då jag har vägrat stressa honom mer med att lasta, åka till klinik..och bli utdömd (till 96%) så har jag även i detta fall Googlat mig hålögd och kommit fram till att det faktiskt har med ph-balansen i djurets kropp också.. Mår inte insidan bra hur tusan skall man då lyckas bli frisk? Funkar inte tarmfloran som den skall, hur skall då kroppen kunna ta till sig den medicin man så enkelt kan få utskrivet både av läkare och/eller veterinär.

Jag är så glad över min "konsult" i detta.. Underbara Mia, TACK! Nu håller jag tummar och tår att det blir bra allt det här. Givetvis så är det knappast någon quick fix detta, men i ärlighetens namn märker jag redan av en ändring i beteendet och i tarmfloran hos min älskade häst.
Tänk att man kan bli så beroende av att kontrollera avföringens konsistens så fort jag kommer in i stallet..

Först och främst så har vi lagt till Aloe Vera i de dagliga fodergivorna samt örter för att stärka lever och njure. Vidare så provar två (för mig) nya bekantskaper i denna behandling.. KERx och Equiwinner.

RiteTrac™ – Riktar sig både mot tunn- och grovtarm. Kombinationen av snabbverkande syrabindning och skyddande effekt som snabbt neutraliserar överflödig magsyra och skyddar därmed den känsliga delen av tarmen och återställer den normala miljön

http://www.annathelander.se/annathelander/Equiwinner.html
Har du orkat dig ända hit så vill jag förtydliga att jag INTE är vegan, vegetarian eller liknande. Jag har endast ändrat min kosthållning (givetvis slarvar väl även jag..) Vet jag att jag skall äta kött tex så ser jag till att äta rätt grönsaker till så att ph-balansen blir rätt. Citron är något som går att pressa över all mat och i vatten, toppen för att få en bra flora i kroppen.
Det kanske kan vara svar nog på allas kommentarer både en, två tio gånger på jobbet om hur tunn jag är.. är du sjuk, bantar du..bla bla bla.. I ärlighetens namn så borde jag varit jätterund tidigare, frågan är varför ingen sa något då i så fall?? Ja, det är väl så med för mycket damer i ens omgivning ;)

NEJ bantar inte, aldrig gjort vilket jag tycker alla borde sluta med! Jag har sett allt för många gånger på vänner vad det där kan göra med kroppen..
Ät vad du vill, men ät rätt kombinationer och rör dig därefter. Det är mitt tips!