lördag 21 juni 2014

Hip's don't lie.. och inte djur heller :)


Shakira hade ganska rätt, men inte helt.. hon glömde det där med djur.

Jag har så svår att förstå det där med att inte gilla djur.. Jag vet inte vad jag hade gjort eller vem jag hade varit om jag inte hade haft mina små pälsklingar i huset och min store, snälla och snygga särbo i stallet.

Djur är de ärligaste varelser du kan tänka dig. Så tillgivna och glada hela tiden liksom.
Gissa om jag skrattade när jag kom hem från stallet idag och möts av tre små pälsbollar liggandes i en hög och alla ger mig det där onda ögat för att jag inte varit hemma och öppnat dörren.
Det har ju liksom regnat! Hur tänkte du nu matte??!
Jag står kvar och skrattar lite (dyngsur och frusen som jag är efter att ha varit ute i skogen med hästen när himlen öppnade sig, så nog vet jag att det regnat.. ) öppnar dörren och ser till att de får mat innan jag själv entrar duschen för att försöka få upp värmen..

Åter igen.. de där små (och stora) liven får mig (och dina säkert dig) att må så bra. Saker som annars snurrar i mitt huvud är som bortblåsta och jag får liksom känna att jag behövs, att jag är viktig. De där litar ju på mig. Det är mitt ansvar att de får en härlig tid här på jorden.
Sen kanske jag inte riktigt gillar presenterna de tar hem till mig.. grodor.. Gulligt att de vill försöka hjälpa till med att jag ska hitta min prins.. jag får helt enkelt vara glad för det lilla (som flickan sa..)
Ja, jag var med om att hitta fem små nya liv i stallet idag. Gulliga lilla Fröken Dupont har klämt fram fem (!) stycken.. Alla så gulligt fluffiga i nyanserna vitt och ljusgrått och har precis börjat öppna ögonen.. Så då har jag alltså fler cats att hålla reda på. Men det gör mig ingenting!

Well, Midsommardag idag, och jag har fått upp värmen i kroppen, fått på mig torra myskläder, bunkrat upp med käk och vin för att helt ogenerat ligga på sofflocket resten av kvällen och kolla fotboll.
Är inte ett dugg avundsjuk på de som försöker sig på en dag #2 på festandet eller är på släktmiddagar eller liknande. Inte ett dugg.
Jag har hälsan och får spendera den med min "familj" hemma där jag trivs bäst.