torsdag 21 april 2011

skärtorsdag

Idag är det resdag till blåkulla.. själv står jag över iår :)

Idén med påskkärringar anses komma från 1600-talets häxor. På 1660- och 1670-talen var häxprocesserna som värst i Sverige och hundratals avrättades efter att de antagits ha åkt till djävulens gästabud. Gästabudet hölls i en praktfull gård på en plats som ofta, men långt ifrån alltid, kallades för Blåkulla. Häxorna trodde att de serverades massor av läckerheter, men det var i själva verket grodor, ormar och paddor.
För att skrämma iväg häxorna tände man eldar och sköt med gevär. Något som lever kvar än idag i form av valborgsmässobål/majbrasor och påsksmällare

Det har varit en superfin dag idag.. så varmt och skönt, vilket gör det roligare att jobba också.
Har väl haft en hyfsad dag med jobbet idag, även om jag just nu känner mig sååå förbannat usel på det jag gör.. Tappar pengar hela hela tiden.. Men det vänder la någon gång, hoppas jag i alla fall..

Men så svårt jag hade att komma upp idag.. herre jösses.. undrar om jag borde växla ner några hekto??
Klart var det i alla fall att det var jag som blev ¨"Skärfis" detta året (också..) Mina små pälsbollar har en taktik som går ut på att de går upp innan mig, för att sedan gå och lägga sig igen, smart!
Jag skall också bli katt, ja , i mitt nästa liv då alltså!
Låg och pratade med mitt hjärta innan jag gick upp, Skype är fantastiskt! (när det fungerar..)
Åhh som jag längtar efter att slippa prata via ip-telefoni och ha möjlighet att ha en konversation f2f när helst det passar!!


Sitter nu med ett glas rött och lyssnar på dance, börjar känna lite partysug i ena benet.. men nä, jag vet att jag ändå tycker det är trist väl ute på stället, och nu då jag inte känner till omgivningarna så bra så är det säkrast att stanna hemma. Är egentligen rysligt trött, visserligen inte lika trött som igår då jag gick och la mig halv nio på kvällen. Heeeellllooooooo, halv nio...???!!?? Ja, halv nio. Riktigt rysligt trött..såg liksom i kors.

Half a glass of wine a day can add five years to your life
Men jag tror ändå det är dags att duna nu, lång dag imorgon i dubbel bemärkelse..
LÅÅÅÅÅNGfredag samt lång pga att jag har massor att göra som jag har försakat då jag jobbat så mycket som jag gjort sista tiden.
 
Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och dödGolgata utanför Jerusalem. Dagen är i Sverige en allmän helgdag och infaller fredagen närmast före påskdagen.
 Hörs snart igen!