måndag 25 april 2011

blåsor, valkar och uppbrända underarmar

För att uttrycka det milt så är det precis så det är just nu.. Haha..tji fick jag som trodde att jag skulle mäkta med hela trädgården idag...det tar ju sjukt mycket tid!! Tycker knappt att jag fick till något mer än det som rubriken avslöjar.. Brännässlor är ett ont ting, fasen som mina underarmar ser ut..bara för att jag skulle röja lite..men det försvinner väl under natten får jag hoppas.
Min högerhand har börjat ge med sig också så att jag kan böja på fingrarna. Sjukt svullen den var innan. Och jag använde ändå handskar och varierade arbetet ute idag.. Ena stunden klippte jag bort pinnar, andra stunden gick jag och hämtade stora stenar till rabatten, för att sedan gräva upp skilla och vitsippor att plantera och kratta gården.
Det var riktigt varmt när jag började idag, vid 10-tiden, så jag gick i linne..så började det blåsa..brrr..då tog jag på mig en stor skjorta..brrr...plötsligt åkte dunvästen på.. Snacka om att vara schizofren!
Kvällen och påsken avslutade jag med ett litet glas rött ute i kvällssolen, nyduschad och iklädd morgonrock. Kände mig som att jag var en turist från storstan som har sommarhus på landet. Hur som haver, gött var det!
Nu har jag parkerat mig själv i sängen för att se en film tänkte jag (och det är väl tanken som räknas, eftersom jag vet att jag kommer slockna mycket snart..)
Då börjar arbetet imorgon igen, och vardagen.. så drygt. Men jag är glad att jag har ett så roligt jobb att jag slipper ha "söndagsångest" som nog många har just idag.
Önskar mig en bra vecka!

annandag påsk

Ja då var påsken nästan över för denna gången och jag har verkligen firat iår. Om man jämför med tidigare år alltså...Eftersom jag inte är så värst mycket för just denna högtid så har jag hoppat över den i de senaste.
Men iår bjöd mamma och Peter in sig själva då jag har hus, trädgård, solen var framme och för att det ligger en golfbana intill.. Och nu såhär i efterhand måste jag erkänna att det blev en mycket bra Påsk!

påskris med forsytia, körsbär, sälj, och lite björk
Idag är det sista dagen på påsken och sista lediga dagen för mig, ja tills det kommer nya lediga dagar såklart!
Så idag skall jag ta det piano..så länge jag kan.. haha.. Strax bär det av till stallet för att släppa ut kusarna, hoppas Kanels sår är bättre idag.. Sedan blir det trädgårdsarbete för mig i min ensamhet, eller inte helt ensam då jag förmodar att "Trädgårdsmästar-Burr" aka "Tuppis" aka "Mysgubben" aka "Fraaaaazzzz" aka "Frasse" som egentligen heter "Frans" (kärt barn) kommer vara runt mina ben och armar i vanlig ordning.


Jag är sådär lycklig över att han använder gurkhörnan i  trädgårdslandet som utedass. Helt ogenerat sätter han sig där gång på gång och kisar mot solen samtidigt som han gör nummer ett och/eller nummer två.
Han är för skön lille Frasse..haha.. när vi tog en paus från att vända ner gödslet i det uppgrävda landet gick han helt sonika ut mitt i landet för att sätta sig och björna. Dessa korvar valde han att lämna synliga, troligtvis för att han är bekväm och tyckte väl att han inte behövde bry sig om att krafsa över dem då vi höll på med spadar och grejer.
Katter är smarta, bekväma och helt underbara!


Lärde mig också igår hur man räknar ut en katts ålder i förhållande till oss människor. Det visade sig att "Dizzy" aka "Lilla Gymman" fyllde 52 år i April och "Frasse" blev 68 igår. Ja, han kan gå i pension nu om han vill :) Fast..jag tror att han har varit pensionär hela livet faktiskt
Åldersmallen kommer från http://www.purina.se/