lördag 17 september 2011

Hur du lyckas med en kickoff

tid: mer än 12 timmar
antal: 320 personer
Ingredienser:
Workshop i olika sektioner
Kaffe & Macka
Mera workshop
Lunch
Mera workshop
Kaffe & Kaka
Grym föreläsare
Mingel
Middag
Fylla
Utmärkelser
Mer fylla
Halvkass DJ
Karatefylla
Intriger
Nangiala stadie
Missad buss
Efterfest

Gör såhär;
Samla alla som inte redan anlänt eller bor på platsen i en gemensam buss, transportera dem ca 30 minuter norr ut. Meddela passagerarna vid avgång att det går två bussar hem.. en kl 23:00 och en kl 02:00.
För ihop dem alla i ett och samma rum, gör dig beredd på att det kommer råda viss meningsskiljaktighet i om du hörs tydligt nog i högtalarsystemet eller ej samt om fönstret skall vara öppet eller stängt.
Prata på i ca en och en halv timme om..hmm..(tror det finns på intranätet) och lär ut till din personal att de skall göra såhär vid försäljning;
"Hej kund" "Vill du ha en top five ranking?"
Medan deltagarna förs ut ur salen för att dricka kaffe och snick snacka lite så delar ni in lokalen i tre delar.
Valla runt tre grupper, stick in lite kaffepaus och lunch mellan varven. (Tips på lunch; kalla det bringa, men servera mest fett och senor.)
Avsluta dagen med en fantastisk föreläsare som den här t.ex
Låt alla få möjlighet att snida om, servera bubbel så att deltagarna kan varva ner och förhoppningsvis påbörja sin karatefylla.
Bordsplacering löses enkelt genom att dela ut kuvert med olika bortglömda Idol-vinnare och låt gästerna sätta sig vid det bordet som har samma bild som den man fick i kuvertet.
Välj en hovmästare med språkproblem som presenterar menyn så att gästerna slappnar av och skrattar. Servera vin och förrätt. Stick emellan med lite prisutdelningar. OBS, glöm inte att det skall ligga en mobil på laddning i anslutning till högtalarsystemet så att det tydligt hörs när det kommer sms/FB-inlägg. Tänk på att ljudet skall vara av på mobilen så att det knastrar så där extremt störande.
Servera mer vin och en huvudrätt men räkna inte med att gästerna är på plats. Dra ut på tiden med att servera efterrätten så att gästerna struntar i att stanna kvar vid borden. Servera nötter på den sk cheese cake som placeras framför en nötallergiker. Tro inte att de gäster som sitter kvar vid sina platser inte märker skillnad på leverpastej och björnbärs cheese cake som utlovats, för det gör dem.
Därefter bryter ni upp golvet och dammar av den DJ ni haft i gömmorna sedan -90 talet. Släck ner ljuset, öppna baren och hjälp gästerna att finna Nangiala..eller ja, nästan.

Leverpastej Cheese Cake..??
Till detta tillsätter du fjortisintriger som resulterar i catfight och utspilld öl. Allt över en kille, som du inte har en aning om vem det är, men uppträd förstående om du skulle hamna i anslutning till diskussionen..
Tillsätt även ett gäng tjocka gubbar som endast går runt och låter samt damer och herrar som är aaaningen lite för överförfriskade för sitt eget bästa..

Och som grädde på moset skall några missa att bussen redan gått sedan 15 min, någon annan skall ta taxi istället för buss, samma resa söder ut,  utan att säga till någon att han/hon lämnar.. Den som du dragit runt med på stället blir tvungen att dela hotellrum med dig. Hångel i trappan inför alla dina kollegor är också något som kan förekomma. Bli heller inte skrämd om det är någon som talar om för dig på fullaste allvar att du är hans bror. (drabbar kvinnor) Är du chef eller liknande fortsätter troligtvis festen på någons hotellrum.

Lyckas du med att få ihop denna soppa så lovar jag att du har en fantastisk dag framför dig, för det hade jag. Underbart att vara sådär lagom så att jag hann med att snappa upp alla dessa incidenter som utepelade sig lite här och var. Lika underbart som det var att komma hem till mitt lilla hus och krypa ner under mitt fluffiga duntäcke med vetskapen om att jag kommer troligtvis vara en av få som kommer må förträffligt bra dagen efter och inte behöver bekymra mig om något värre än att jag hade vit bh under min svarta klänning..

Tack alla underbara kollegor för en toppenkväll!!


Seth håller koll

Hampus måste känna sig trygg där han ligger på sjukhus i San Francisco över vetskapen att hans 11 årige lillebror håller koll på mig via Skype chatten när jag är på kickoff med jobbet. Seth talar flytande svenska, men tycker samtidigt att det är väldans roligt med våra prickar över a och o därav frekvent användning.. Våra sje-ljud är kanske inte heller så självklara därför är det extra roligt att läsa det han skriver. Alltså har han inte varit på flaskan.. :)