lördag 22 november 2014

Jättemysigt att vakna med gosiga katter...eller..?!


Det kan man ju tro, men det är inte hela sanningen..
I morse fick jag verkligen erfara baksidan av att ha dessa pälsbollar i mitt hus..
Baksidan i dubbelbemärkelse.. Haha

Åkte ju på en ganska rejäl sträckning igår som är belägen längs hela vänstersidan, så jag har sovit som en sardin i en plåtburk..typ i exakt samma position hela natten, har liksom inte kunnat röra mig. Vilket katterna har tyckt varit underbart. Så de har passat på att ligga på mig och snarka.
Ganska mysigt, men tungt.

Så blir det morgon, och jag försöker röra mig lite, men då det hugger som knivar i sidan så gick det inte så fort, återigen till en enorm glädje för de katter som låg kvar.. Jag började fundera på hur jag enklast skulle komma upp..vilket projekt.. Och iom att det i princip kändes omöjligt så låg jag liksom kvar och funderade ut min kommande 'flyktväg'.

Då kommer Svinto upp till mig, denne mysige goa katt som varit borta i två dagar (igen) men sovit hemma inatt.. Han kommer och liksom stryker huvudet mot mig och vill gosa.. "Matte, klia mig i nacken och under hakan" Och eftersom jag är ägd av mina katter så var det väl självklart att jag började klia och klappa honom..
Han vänder sig om och då ser jag något som rör sig i rumpan på honom..

EN MASK!!!!

En vit, bandmask som liksom 'vinkade' lite åt mig där innan den typ kröp in igen.. Så jäkla äckligt!

Jag vet inte om jag i ord kan beskriva detta händelseförlopp, men jag hoppas du kan se det i bilder.. Jag glömde för en mikrosekund att jag typ är invalido och försöker komma undan den maskbeprydda kattröven så fort jag bara kan.. Men det gick sådär..skrek nog till för plötsligt var jag ensam i sängen och katterna dundrade ner för trappan.. och så påbörjade jag projekt 'komma upp'.

Att rulla upp baklänges från sängen har gjort mig en erfarenhet rikare. Haha.. Herregud.
Tack gode gud att jag tränar CrossFit och att rörligheten liksom finns där, vilket jag inte tror när jag är i boxen och tränar då jag känner mig stelare än ett kvastskaft.. Men hade du sett mig denna morgon hade du troligtvis blivit en smula imponerad.. Det var troligtvis inte så vackert, men jag löste de olika situationerna som jag behövde klara av.

Nu är jag marinerad i hästliniment och bandagerad med en hästmagnet samt yllelinda. Och strax ska jag ge mig ut på promenad eftersom det verkar bli en underbart fin dag idag.
Solen skymtar fram och det är vindstilla.
Första stoppet under dagens promenix blir apoteket för att köpa Milbemax så jag kan utrota maskarna i Svintos mage..

Bandmask hos katt avslöjar sig ofta i platta, vita, risgrynsstora segment som hittas i pälsen runt ändtarmen. Det finns flera olika typer av bandmask varav Taenia är den i vårt land vanligast förekommande. Utmärkande för samtliga bandmaskar är att de alltid har en mellanvärd, dvs masken behöver för sin utveckling passera ett annat djur.