söndag 24 april 2011

påskdagen

Då sitter jag här i min ensamhet igen på plats vid skrivbordet på kontoret. Mina "trädgårdsslavar" har lämnat mig och styrt kosan mot storstaden..men så tacksamt det har varit att de har varit här, som de har hjälpt mig med min trädgård. Nu måste jag verkligen se till att vattna VARJE dag i trädgårdsland, rabatter och där jag satt tomater. Jag måste även se till att luka bort allt skit som finns bland singlet på gårdsplanen tills de är tillbaka igen. :)

Vi var inom Blomsterlandet idag och köpte lavendel, backsippa, murgröna, jord och 12 plantor jordgubbar, vita smultron och smoltron (jordgubbe/smultronblandning) Såå spännande att se om det blir några bär till sommaren. En sak är säker, köper vi gård kommer jag gräva upp dessa plantor igen :))

Mamma och Peter lämnade mig vid halv fem och då åkte jag till stallet för att ta in mina grabbar och för att kolla över Bullens sår. Såret ja, så märkligt. När jag kom till stallet i morse för att släppa ut såg jag att Bullen tagit sönder sin pyjamas..en reva liksom.. men jag tänkte bara att det fixar jag en dag sen, kan lösa det för hand. När jag släppt ut alla andra gick jag till mina grabbar för att fylla upp nytt vatten och ge dem hö. Då märker jag att Bullen har en lååååång skåra på höger bog..ett öppet sår precis där täcket varit trasigt. Undrar fortfarande vad som hänt då det inte finns något vasst i hans box.
Hur som haver så tvättade jag rent det ute i hagen (vilket var lättare sagt än gjort då de båda trodde att jag ville leka tagen..haha..men efter en kvart så hade jag tvättat och smort på sårsalva. Men nu ikväll då jag var där för att ta in dem så var såret svullet och lite vattnigt så jag fick tvätta av det ordentligt med tvål och vatten, decinficera det samt så sprayade jag på ettt plåster och hoppas att det är bättre imorgon.

Kvällen avslutade jag med ett glas rött, lite chips, choklad, bra musik samt korsord..såå skönt!
Verkar nog som att jag är aspackad då jag kommenterade inlägg på Facebook med min iPhone..stavade sådär rätt..HAHHA
Men jag är INTE packad!

Just nu ligger en katt däckad på rygg under vardagsrumsbordet, den andre på en stor golvkudde och jag sitter och väntar och längtar efter min H och min S!!

tonåring i familjen

Dattadaaaaaa


Frasse fyller 13 år idag!!


Och det vet han nog om då han ej kom upp till mig i sängen idag utan valde att hålla sig här nere och väntade på att jag skulle komma och gratta honom. Lilla Gymman var mycket stressad i morse och sprang runt och mjauade i sovrummet, hoppade upp och ner ifrån sängen.. Ytterst angelägen om att vi skulle sjunga för Frasse.

Födelsedagsfrukosten bestod utav rå strömming, sönderklippt i små små bitar. Mumma tycker dem båda. Räkor har varit favorit tidigare, men det verkar som att strömming gått om sista tiden.

Jag är så lycklig för mina katters skull, som ni säkert har förstått om ni följt min blogg.. men att de vid 9 och 13 års ålder får lov att leva som katter!! Bor ju alldeles förträffligt bra för att ha katt.
Satt och tittade på gamla foton igår på bl.a. katterna.. skall försöka scanna in dem och lägga upp här.
Där är framför allt en bild som jag diggar skarpt, när alla tre (ja, jag hade tre fram tills för två månader sedan..) står och äter i sina matskålar..Lilla Gymman är sååååå liten, och de andra rejäla..men de stod precis så som de alltid stod vid matskålarana; Frasse-Lilla Gymman-Tarzan
Och detta var för typ 9 år sedan.. så kom inte och säg att katter inte är några vanedjur :)

Åhh..är så sugen på att skaffa en-två till.. men jag bromsar mig själv hela tiden..

påsken över, äntligen sängen

Ännu en dag är till ända. Dagen har nästan känts lika lång som Långfredagen gjorde. Men så mycket som blivit gjort.
En enkel påskdukning jag gjorde till lunchen

Närbild på min servettdekoration. Valde att skaffa frottéhanddukar istället för linneservetter då det är i princip värdelöst att torka sig med linne..om det inte är tvättat först såklart.
Vi började med att käka en alldeles lagom påsklunch med bla. närproducerade ägg (lagda här på gården) hemgjord sill (av mammas granne) och rökt lax från trakten. Sjukt gott!
Sillarna var av lite anorlunda sort, men mycket välsmakande.
Saffranssill, Flädersill, Tandorisill och en Ört- & Vitlökssill.
En liten del av vår påsklunch.
Därefter gick vi ut i trädgården och började gräva, kratta och rensa. Och nu är det sått fröer och potatisen är i jorden. Kul att mamma kommer med en ny sort potatis som skall vara en tidig variant och till på köpet heter arten Maestro. Så nu hoppas jag på att det blir fantastiska potatis.
Jag menar, med det namnet på sorten samt Kanelbajs i jorden kan det bara bli dunderbra!


MaestroGanska tidig. Mycket bra lagringsegenskaper. En oval sort med gult skal och gult, ganska fast kött. Ganska bra avkastning. Den har mycket god sjukdomsresistens t ex mot bladmögel, brunröta, nematoder och virus samt är resistent mot kräfta.
Jag fick sällskap av mina gäster till stallet för att ta in dem och ge dem eftermiddagskäk innan vi själva påbörjade vår påskmiddag.Herrejösses så gott det blev!
Premiärgrillade kött som mamma haft i någon slags yogurtmarinad med örter och vitlök, till det hade vi en potatissallad med vinägrett, en annan sallad med ruccola, mozzarella, rödlök, tomat och frukt. Till detta hade jag gjort vitlökskrutonger och så hade vi Smetana som "sås". Mums!!
Efter middagden blev det kaffe och min pimpade kladdkaka (utan ägg) som jag serverade med jordgubbsgrädde. Sen var vi såååå mätta att vi nästan somnade vid matbordet allihop.

Frasse tog paus i sitt egenuppfunna tält.
Skulle även funka som en vara från Ikea..jag menar "Bokhyllan Billy" och "Katten Frasse"

Lilla Gymman valde att vara dörrvakt dagen till ära
Somnar är något jag snart gör, skall bara lägga till ett par bilder, sen får det vara klart för idag.
Imorgon hägrar ännu en underbar dag, trädgårdsfix och lunch innan de åker hem igen. Ja, Frasse fyller ju år också :)

Sweet dreams!