torsdag 2 juni 2011

tvära kast

Nu tar jag en liten vändning här i min blogg. Det har ju tagit ett par dagar (veckor?) sedan jag skrev sist och mycket har hänt i trädgården.. nu blommar, växer och frodas det ute i land och rabatter. Helt underbart att kunna gå ut i trädgården och plocka in grönsaker till frukost, lunch, middag. Här pratar vi ekologiskt och väldigt närproducerat :)
Att ha det så nära och veta exakt vart födan kommer ifrån är något jag värdesätter mer än någonsin nu. Jag har ju börjat fördjupa mig i detta med kost-hälsa i den bemärkelsen att äta sig frisk. Och jag tror på den kopplingen till 100%. Som en del redan vet så har jag en mycket närstående person i min familj som diagnostiserats med cancer. I nästan ett år har det behandlats med cytostatika i olika perioder, vilket har gjort personen svag, trött och allmänt likgiltig.. Så jag, som alltid tror att saker går att lösa, googlade (såklart) och halkade in på RAW-food och diverse behandlingshem baserade på RAW.
Jösses vad "storebror" lurar oss..ja, även i denna frågan om cancer. "Botemedlet finns runt hörnet, snart har vi lösningen på hur vi botar cancer" Det är ju något vi kunnat höra/läsa de senaste 30 (?) åren..men ingen har lyft fram det här med kosten. I USA är det i vissa delstater förenat med böter/avstängning om du som läkare förespråkar alternativa behandlingsmetoder för cancer. Helt sjukt!
Jag fastnade i en två timmar lång dokumentär "Healing Cancer", en fantastisk produktion som får dig att tänka till. Se den!
Nu skall jag bara leta rätt på en kosthållning med RAW som bas och kunna lägga till någon form av animaliskt protein ( i liten skala) då jag inte kan se denna person i min familj helt lägga av med kött och bara käka grönt. Men det går nog att lösa, så det är bara att fortsätta googla och börja räkna.

Ha en underbar dag!