söndag 1 maj 2011

vart tog våren vägen?

Det är väl första maj idag.. eller har jag helt tappat det? Jag menar, nu är det 8 grader ute och blåser skiiiitkallt!! Vi har ju varit bortskämda med nästan högsommarvärme de senaset veckorna..och så nu ett bakslag! INTE ok.
Skulle ju haft gjort så mycket här hemma idag, både ute och inne.. men det blev lite av den varan. Hade det inte varit så satans kallt idag hade min energi gått åt till att röja här inne..men nu gick den åt till att hålla mig varm. Tror till och med att jag somnade en stund i sängen på eftermiddagen.. oh my!
Men jag hann baka en kladdig kladdkaka..ja nästan i flytande form..tvätta två maskiner, diska en maskin, byta lakan lägga in tvätt i garderob och byrå. Och ute blev det ett par korgar fyllda med ogräs..samt att alla gamla torra nässelpinnar nu är avbrutna och de flesta ligger nu itubrutna på komposten.

Tog mig till stallet i eftermiddags, och beslutade mig för att messa min tränare för att jag ville ha lektion, hon kom och jag red i stormen, grus i ögon och mun. Men det gick fint. Han tar sig den lille körven. :)
Felicia skrittade runt på min andre under tiden och det såg också fint ut. Han är bra i sin fot nu också. Skönt, så kan jag börja motionera honom lite mer också.

Sa upp mig idag förresten.. vart nog inte så populärt..

sköna Maj välkommen!

Och så var det Maj.. och söndag.. Ännu en helg som gått på i ryslig fart. Ja, inte bara helgen utan hela året.. för tusan det är MAJ nu.. MAJ!! Snart har halva året dragit förbi...huuu ryser när jag tänker på det så därför slutar jag upp med det nu :)

Sitter och dricker mitt morgonkaffe, solen värmer, katterna är med ute, fåglarna kvittrar och ett rådjur dundrade över trädgården i full fart. *WROOOOM* Undrar vad han hade så bråttom till? Kanske hade varit ute igår kväll och firat Valborg, somnat på någon efterfest, vaknat upp nu med ångest för att frugan är hemma ovetande om hans tillstånd. Ja, så var det nog.
Underbart att bo såhär på landet!

Idag står det inomhusstäd som första punkt på min to-do lista, därefter skall jag fortsätta brottas med min gårdsplan.. känns som att jag stångar mig blodig med den uppgiften.."Hackar upp ogräs, rensar bort från jord, sand och singel, lägger i korg som senare töms i komposten, lägger de större stenarna i en hög för sig och sedan krattar jämt..och så börja med nytt område.." Men, varje morgon jag kommer ut så ser det bannemej ut som att jag inte gjort ett skit dagen innan.. Fattar inte hur muterat mitt ogräs är.. Måste hitta en giftfri lösning som jag kan spraya på och minska slitaget på min arma kropp :)