måndag 9 april 2012

23 år idag

Min älskling fyller 23 år idag och givetvis bjuder han på kanelknäcke och jag bakar kanel/morot cupcakes till oss tvåbenta!


Jag = Dålig matte?

Så känns det i alla fall.. I snart sex veckor har jag kämpat med olika lösningar på Kanels magproblem.. Så har det sett lite bättre ut för en dag, sen så bakslag och tillbaka till ruta ett.
Detta tar så mycket av min energi..jobbigt att ständigt gå och vara orolig.
Det är liksom inte rätt mot en annars så frisk häst att få tampas med lös avföring så länge..

Många "förstå sig påare" hävdar att det är lever och/eller njurar som gett upp..men vid närmre googlingar så har han inga sådana symptom alls.. Däremot, som jag skrivit tidigare, så tror jag på magsår. Och som vanligt så har jag bråttom..vill se resultat NU...men det går inte så fort.. En veterinär kommer ut till stallet i veckan för andra ärenden, så jag överväger nu att han tar en titt på hästen alt. blodprov. Tror jag måste sätta in starkare grejer ändå om jag skall lyckas "rädda" honom..

Det konstiga är; Fin i pälsen, God aptit (specialkraft och lucern, petar i sig ca 5kg hö inne) Dricker inte onormalt mycket, Tuggar bra, Ingen feber, Vaken och Alert, Galen i gräs, Fina ben - alltså inte svullna, Inga gula slemhinnor...men en långvarig diarré som har lakat ur honom..
Hittar inget på internet om vad det kan vara, förutom just magsår - tarminflammation.. Hade ju jublat och slagit en volt om detta var problemet..då skulle jag se ljuset igen!

Så har du någon erfarenhet av detta eller allmänt råd så kommentera gärna. Allt mottages med tacksamhet!