måndag 9 februari 2015

Tankar och funderingar igen.. Inget allvarligt, bara många ord som vill "ut"

Halva dagen har gått och det har redan hunnit ske en himla massa redan.
Bra saker!
Förutom att jag glömde bort mitt kaffe så det blev iskallt.
Blä för det!

Tänk vad lite sol och blå himmel kan göra allt så mycket bättre.
Jag tror inte det finns en enda som gråter för att det är fint väder.
Och en bra frukost.

Jag har en ny passion.
Ekologisk chiagröt (kokos eller mandelmjölk) hemlagat mandelsmör och en massa osockrade färska bär som tex blåbär, hallon, havtorn och granatäppelkärnor.
Jösses vad det är gott och så länge jag står mig på det där. Testa själv. Det är jäkligt gott även om konsistensen är som snor..

När jag var uppe i Varberg förut så satt jag i solen så insåg jag
hur lycklig jag är egentligen.
Tänk att få uppleva ännu en vår. Tänk att jag har två friska ben som fick mig att gå runt inne på HM och göra en massa fynd till mig och min garderob..
Jag tror vi alla glömmer bort dessa små saker, liksom tar livet föregivet.

Det finns alldeles för många i min närhet, ett par stycken i min nära-närhet och flertalet lite utanför den 'gruppen' som bara stimmar och stressar.. (oftast över småsaker) vilket får dem att må dåligt och nästan tappa det helt.
Sånt gör ont att se.
Jag tror iofs att jag ser det lite tydligare eftersom
jag varit inne i den negativa spiralen själv, tills en dag då jag snurrade ut mig.

Tänk på att inte knuffa undan de vänner du har, som verkligen ser igenom dig.
En dag kanske du står där helt ensam.
Bekanta och kompisar är inte svårt att hitta, men riktiga vänner växer inte på träd.
Vårda dem väl.
Bara ett tips från mig.

Anyways.. Jag var och hämtade min nya hyrbil idag. Och givetvis var jag livrädd (jag verkar rädd idag..) att den skulle vara röd.. Du som känner mig vet att jag inte är så mycket för den färgen.. Fint på andra, men passar inte i min värld. Men så står den där och blänker, eller nja.. inte direkt blänker..den var av någon konstig anledning inte tvättad.. fast skit samma.. den är jättefint BLÅ! Som en liten val kommer jag rulla fram i ett par veckor tills tjänstebilen skall hämtas. Undrar så vad det blir. Blir det en röd så säger jag upp mig på studs. ^_^

(Fundering: Tänk om boxen väljer annan färg på coach-tishorna.. då skulle jag ju kanske kunna överväga att aspirera till just coach.. Kanske finns en dold anledning till att det valts rött till dessa existerande tröjor? Haha! Slut på fundering)

Ja, avloppet är fixat. Stackars hyresväd som fick stå och grotta i runt i avloppsbrunnen utanför i morse. Fy bubblan vad äckligt. Men nu har jag iaf fått se hur det såg ut där och jag har också blivit varse om att jag haft fel toapapper här. Det såg ut som långa tygremsor i det gråbrunsvarta klägget.
Tror du mig om jag säger att jag där och då bestämde mig för att köpa ekologiskt, miljömärkt jadajada papper hädanefter? Skitläskigt att pappret inte löses upp.. det är liksom ett år sedan brunnen tömdes..

Igår var det typ kaos här hemma. Stopp överallt.. Tvättade en maskin tvätt och plötsligt hördes det ett 'baksug' från toastolen för att sedan vända och fylla på uppåt, uppåt, uppåt.. Vatten rann ut från röret vid handfatet och brunt vatten kom upp ur duschbrunnen samt ur brunnen inne i 'värmerummet' och båda diskhoarna fylldes också med aningen ofräscht vatten.. Och så kom det där ljudet igen.. Som att en gigantisk varelse av enorm törst sväljer allt vatten som finns på kilometers avstånd.. Så blev det tyst. Jättetyst. Tills bubblande ljud kommer från brunnen i duschen.
Men som sagt, det är tömt nu så nu kan jag duscha läääänge utan att behöva plaska ut från en smått överfull duschkabin eller diska för hand utan att vattnet inte vill sjunka undan.. Yaaaay!!

Ska sätta lite fart här inne nu. Det gäller att passa på när solen är framme så jag kan se smutsen tydligare.


"Keep your head up, your faith strong, and your eyes open for the little miracles all around you.. because they are there, just waiting to be discovered"