söndag 3 juli 2011

Tropisk hetta

Nu är det sådär oliiiiiidligt varmt ute..eller ja, troligtvis har jag varmare inne.. Fyyy så varmt här är. Alla fönster och dörrar är på vid gavel för att få någon slags genomströmning av lite svalare luft.. men det går sådär... Haha.. Idag fläktar det ganska bra ute så jag får nog parkera i skuggan, under ett träd på öppet fält.. Släppte ut hästarna strax innan åtta imorse då de stått inne sedan fyra igår eftermiddag.. Min förhoppning var att de skulle få vara ifred ett tag från blinningar och andra sattyg.. men de började vandra och fäkta på direkten. Jag har Bucas sunshower på dem så de är lite skyddade i alla fall.. men jag får nog ta in dem inom kort.
Mina hästar är aldrig ute så lite som de är vid denna tiden på året.
Skall flytta dem idag, funderar på att köra dit dem tidig em så de kan få vara ute ett tag iaf, och då det ligger så nära havet borde det fläkta på bra där. Hoppas allt löser sig med transport och hjälp med lastning bara.. Kommer att bli skönt att ha dem på ett ställe där jag får hjälp om det skulle behövas. Stallet ligger ju bara ett par km här ifrån så jag kommer kunna cykla dit utan bekymmer också.

Det perfekta lätta utegångstäcket som är utvecklat för både regn och sol. Solreflekterande och med ett nätfoder som underlättar luftcirkulationen. Vattentätt, andasfunktion.
Lider med alla gamla och djur i denna tropiska värme. Tänk på alla hundar, katter, ökenråttor och marsvin som bor inne i varma lägenheter..eller hästar ute på bete utan vare sig vindskydd eller ett träd att ta skydd i skuggan under.. Så mina djur har det verkligen bra sådana här dagar. Katterna har möjlighet att gå ut och lägga sig i gräset i skuggan om de skulle vilja. Visserligen så ligger de inne idag..mitt i solen på golvet faktiskt. Konstiga djur det där :)

Lilla Gymman luftar magen i värmen

Och Frasse väljer gräsmattan
Själv måste jag se till att dricka mycket mer än jag gör..förlorar ju så mycket vätska, salter och annat viktigt. Så det är vad jag skall göra nu..Ett stort glas Resorbvatten och ett par jordgubbar tar jag med mig ut i någon fläktande del av trädgården tillsammans med den bok jag läser.

Tjipp och hej