torsdag 13 november 2014

Insomnia ännu en kväll..

Har parkerat under duntäcket i världens skönaste säng och har en kurrande Burpee på magen. Verkligen jättemysigt, men ändå kan jag inte koppla av och stänga mina blå. Det är så många tankar som stimmar i skallen (som jag skrev om förut) samt så har magen fullt av fjärilar..att sova i detta tillstånd är inte att tänka på. Tänk om jag vore en katt som Burpee, så avkopplat och bekymmersfritt liv. Till skillnad från mitt.

Idag har det stormat rejält och jag vet faktiskt inte om skutan kommer nå land någonsin igen.. Käns nästan konstigt och lite tomt. Men det är väl så livet är. Det går upp och det går ner och det går fram och det går bak. 

Haft en bra morgon/förmiddag med häst och stall samt eftermiddag med långpromenad längs stranden. Fått uppleva ställen av denna stad jag aldrig gjort. Jag har liksom aldrig brytt mig. Jag bor här, och det är typ allt. Har svårt att bli för fast och rotad på en och samma plats och det är nog därför jag inte riktigt tagit mig i kragen och promenerat runt och utforskat. Kan det vara så att jag är på väg här ifrån? 

Nåväl, promenadpolaren är en grym person. Vi har så mycket att prata om och förstår varandra. Och det är ju bra, även om jag knappt förstår mig själv.. 
Men det känns bra att kunna ventilera saker som jag funderar på. 

Förresten, vad tiden rusar.. Idag är det en vecka sedan mitt liv kunde gått åt pipan och jag fick lösa ny transport till Norrtälje. 
[spontant inlägg utan någon eftertanke]

Jag hoppas på att morgondagen blir en fantastisk dag, jag ska göra mitt bästa  att det ska bli så bra som det bara går, men då gäller det också att jag kommer kunna somna. Typ nu.

Men det kommer bli svårt, fortfarande åksjuk.. 





Kaos i huvudet

Jepp, allt är precis som vanligt..fast lite mer rörigt..typ.

Mycket som snurrar i skallen.. vänner, ovänner, fritid, arbete, kärlek, ingen kärlek, käka, matvägra, ja, nej, varför, varför inte, ska jag, ska jag inte, våga, inte våga, ta plats, inte ta plats, misslyckas, lyckas, tycka om, ogilla, positiv, negativ, öppen, sluten... aso.. Jag blir så trött.
Kan inte alla röster ta en sak i taget..? Lejonet och Jungfrun har en konflikt hos mig liksom.
Och det är jobbigt.

Hittade en riktigt bra sida igår med beskrivning av stjärntecken.. en sida som gjorde att jag fick en lite bättre förståelse för hur jag agerar i vissa situationer, men också varför vissa är som de är.
Gissa om jag och min vän skrattade högt när jag läste upp beskrivningarna i telefon. Det var verkligen huvudet på spiken många gånger. Ganska skrämmande att det verkligen kan vara så korrekt utformat. Jag lärde mig också att jag är en "Lejonfru" det vill säga att eftersom jag är född mitt emellan två stjärntecken (Lejonet och Jungfrun) så är jag lite av båda i en viss kombination.

Jag brukar ju skoja om att jag är schizofren.. haha.. men jag har fått det så tydligt bekräftat ett flertal gånger. Alltså nu menar jag inte schizo som en ja du vet, schizo...utan mer att jag har två tydliga sidor. Gjorde bl.a ett personlighetstest en gång i ett jobb jag hade och fick en mycket ovanlig kombination av två.. Jag var både företagsledaren-den dominanta och Den sociala-pratglad och öppen. Vidare så är jag född i två stjärntecken, jag har två jobb, två telefonnummer, två av allt kan man nästan tro.. haha
Jag hade två hästar och två katter (nu har jag inga hästar och istället sju katter, så där sprack den teorin..)

Det lustiga med astrologi är att det stämmer så skrämmande bra. Kolla här:

"Lejonet är verkligen solens tecken och de är lekfulla, stolta och älskar att stå i centrum. Lejonet är mycket kreativ, dramatiskt och gör allt i stor stil. Lejonet har höga ideal, en stark personlighet och har en naturlig fallenhet för att leda. 
Lejonets är mycket skicklig på att leda och organisera, men någon annan får gärna ta hand om detaljerna.
Lejonet är oerhört generös med allt, kärlek, pengar, kunskap eller tid förutsatt att lejonet får vara mittpunkten.
Lejonets favoritutryck är ”Det blir som jag bestämt”. 

Lejonets utvalda kan vänta sig gränslöst med kärlek och tillgivenhet. Lejonet är trogen och nästan överväldigande i sin tillgivenhet och de förväntar sig att partnern skall uppskatta och ge lejonet hela sitt hjärta. 


Lämpliga yrkesval: Alla som fodrar ledarskap, ex. PR-man, teaterdirektör, producent,
Känsligaste kroppsdel: Ryggen."


Stämmer ganska bra eller hur? Kolla här på mitt andra stjärntecken;
"Jungfrun är en riktig liten arbetsmyra som med en oändlig noggrannhet går igenom minsta lilla detalj i ett projekt ofta kan det faktiskt bli så att jungfrun ser för mycket till detaljerna och blir lite väl pedant vilket gör att de faktiskt kan missa helheten. Jungfrun är mycket analytiskt har god stilkänsla och är suveräna på att organisera men trivs bäst med att jobba i kulisserna och låter gärna någon annan vara frontfigur då de inte förväntar sig något erkännande av sitt hårda arbete. Jungfruns strävan efter fulländning och perfektion gör att de stundtals ställer oerhörda krav på sig själva. De är mycket plikttrogna, kommer alltid i tid och sätter gärna upp regler och rutiner för hur saker och ting skall gå till och de vill helst att alla andra skall göra likadant.


Jungfrun är trots ett reserverat yttre mycket känslig och de oroar sig ofta för att inte duga vilket gör att jungfrun behöver mycket stöd och uppmuntran från omgivningen. Jungfrun är en sann vän som gärna ställer upp för andra och bakom jungfruns ibland kalla fasad döljer sig ett stort och medkännande hjärta. 

Jungfrun är ofta ganska blyga och har svårt att visa sina känslor. Men när väl den rätta dyker upp blir jungfrun en hängiven partner som med stor beslutsamhet kommer hålla förhållandet vid liv. 

Lämpliga yrkesval: Alla som fordrar noggrannhet och analys, ex. Lärare, ekonom, utredare, statistiker, revisor , hälsokonsult eller kurator. 
Känsligaste kroppsdel: Magen"

Då kanske du plötsligt har förståelse för hur mitt agerande kan visa sig så ojämnt med jämna mellanrum. Det är inget jag kan riktigt styra över, men jag jobbar på det dagligen. Och nu när jag har lite mer förståelse för mig själv så känns det liksom lättare. Det tråkiga i detta är att jag, på grund av mitt agerande, typ skitit i det blå skåpet i många frågor. I många fall så önskar jag att jag kunde trolla med knäna och få saker ogjorda. Men nu är saker som de är och tiden får väl utvisa hur det kommer bli i framtiden.
Tänk dig själv att ha ett lejon och en jungfru som slåss i skallen hela dagarna..
Kaos!