fredag 25 november 2011

Oh my, what an evening..

Ja, vad skall jag säga.. kanske inte bör vara förvånad när farmor Anka (jag) är ute på vägarna...
Det började på vägen hem.. E6 norr ut för att vara exakt.. och som vanligt så sätter jag farthållaren på 131, känns bra där liksom.. maxhastighet är 120 så ja..131 känns bra...
Ligger väl mest i vänsterfil då det är ganska trafikerat av lastbilar på fredagseftermiddagen.. men så går jag över till höger då jag har en fet merca i arslet.. (inte mitt egna då, utan bilens...) och den blåser om mig och går in framför mig lite längre fram..
Just då ser jag en av två polisbilar blinkar (stod i vägrenen) och går ut i höger körfält, samtidigt reagerar jag över att den vanliga gröna skåpbilen står på andra sidan (polisens "hemliga" hastighetskontrollsbil)..
Min första tanke var, ok.. nu kommer min första bot.. men polisbilen höll sig i höger körfält och håller typ 110.. Mercan framför mig går ner till strax under 110 och jag får ju göra det samma.. Samtidigt som jag tänker; "seriöst,  korkade bilist, varför köra i 110 på en 120 väg?? Och så försöker jag komma om, vill ju hem.. Lägger mig mellan polis och merca, men då det fortfarande går för sakta så tänkte jag gå ut och köra om farbror blå..
Vi närmar oss kontrollplatsen efter Slöinge då jag får upp omkörningstankarna..precis när de tankarna dyker upp och jag tänker blinka vänster och komma om..Då jag gör det så lägger sig polisen mitt över mittlinjen och slår på saftblandarn', blinkar höger mot kontrollplatsen.. Jag kom inte om och kör in till höger, precis som bilen bakom mig gör..

Men väl inne så vinkar en annan polis fram mig, typ som att fortsätta ut på E6, men jag kör fram till polisbilen som körde så sakta framför mig, trycker ner rutan, polisen kommer fram till mig och säger; "Tack för hjälpen"  Jag tänker "what?" Så fortsätter han, "jättebra att du gick ut där  i vä. körfält för då kom bilen bakom dig inte förbi och blev tvungen att köra in här också, och det var den vi vill få stopp på.
Ha nu en trevlig helg!"

Tänk, jag gjorde en god gärning utan att veta om det! :)
Och så har jag nästan krockat med två älgar på väg hem från stallet.. Shiiit vad de är stora! Och varför har de inga reflexer??!!

Som om inte det vore nog så skuttade ett rådjur ut famför bilen knappt 700 m från mitt lilla hus..

Ja, gissa om vinet smakade exrtra gott ikväll! Det glaset satt verkligen där det skulle!