fredag 2 september 2011

Få koll på Idol

På söndag drar spektaklet igång!
Hmm..jag kan ju tycka att det är ett riktigt nerköp att byta Andreas mot Alexander..Och vem är han till höger?













Snart får vi njuta av all möjlig skönsång igen, underbart. Här är ett toppenbra exempel!

Barnarbete

Härligt att jag har fått en egen liten stalltomte som kan hjälpa mig med alla sysslor. Japp, så borde jag ju tycka, men istället börjar jag fundera på hur i h***ete företag kan välja barn som arbetare?? Visst, lönen är kanske låg..liten..typ obefintlig.. men de är ju så långsamma och det borde öka löneutgifterna (om de har timlön vill säga..)
Min lille tomte är sjukt peppad när jag kommer.. "vad skall vi göra nu" "får jag fylla vattnet" "kolla på mig vad jag gör" "jag kan hämta" "börja inte mocka förrän jag är tillbaka"
Plötsligt dyker stalltomte junior upp..eller nej, han smög inte utan börjar ropa på mig redan ute på gården.. "AaaaannaaaaaaSSSSSS" Haha.. hoppas inte denne lille krabat hänger kvar vid den klädstil han hade när han kom och sa hej.. Gummistövlar, bara ben, blöjbak, snickarbälte med verktyg och en t-shirt..

Vart efter tappar stortomten intresse, fokus och tempo och jag får börja "hota" för att ens bli klar innan det blir mörkt. "Ställ tillbaka din grep annars får du inte ta in en av hästarna.." "Gör si/så annars får du inte rida imorgon.." Det ökar tempot en smula, men inte fokus..plötsligt dyker en mycket viktigare fråga upp.. "Anna, vad gör man på högstadiet?"
Hahah.. oj oj oj.. viste han ens vad han frågade??
Självklart dammade jag av det som verkligen gjordes i skolan.. fysik, biologi och hemkunskap.. (för det gjorde man väl?) Nämnde också att man lär sig fler språk.
Då fick jag höra att han var superdupersnabb på att räkna till 10 på engelska; onetoofreeeforfajvsixsävennejtnajnteeeeeeennnn.
Jättebra, sa jag och frågade "när behöver man kunna det?"
(Fick inget svar för något annat hade fångat uppmärksamheten.)
Istället lärde jag honom att räkna till 10000 på svenska;
"katten-musen-tio-tuuuuusennnnn"
Hmm..får känslan att vi är på lika samma nivå min stalltomte och jag!

Nedan följer en serie bilder där det tydligt framgår hur snabb han är ;)



En dag på kontoret

Äntligen fredag!! Och detta har nog varit en av de läääääängsta veckorna på ja.. säkert fyra veckor :) Men så roligt det är att vara inne på kontoret bland alla likasinnade dårar, lika roligt som det är  att packa ihop sina saker och lämna skeppet :) Jag skall nog skratta mig lycklig över att få representera ett sånt härligt, fartfyllt och hungrigt företag som jag, och många med mig, gör. Få förunnat!
Idag var nog en av de fredagar då jag verkligen fick mer gjort än bara det viktigaste.
Rutin och fokus tror jag det kallas.

(undras om det är en motorbana i närheten..låter som gigantiska myggor som jagar varann utanför fönstret, så jag hoppas att motorbana är korrekt svar)

Ooouups.. tappade visst fokus där en smula..

Nåväl.. vad har jag med mig från dagen i Kravallås? Jo, ett par riktiga klassiker..nästan i klass med det kryptiska brevet jag var påväg att skicka till en kund härom dagen.
Om det inte varit en man som fäller kommentaren så skulle det lätt vara en bild tagen på vårt kontor.
"Du är längre när du sitter ner"Kommentar tillägnad mig då jag säger att det inte är någon skillnad om jag sitter eller står, lika lång.

[vi taaaarh deeeeeh pooo Tiiiivoliiih]Spontana Ulrika till vår VD (med rötterna i Danmark) om att berätta om hennes tid i Danmark (tror förvisso inte att Kim fattade alls vad hon menade)

Åhhh..hennes liiiiv!! Och varför har jag inte fått vara meeeeeed???Kajsas kommentar över Ulrikas galna anekdoter.

"Du har skrivandets gåva"Min chefs kommentar efter att ha läst mitt förra inlägg..hoppas inte hon syftade på "nej, jag kör inte lastbil"

Och så ett bra tips från en nyss hemkommen spanienresenär;
GLÖM FÖR FAN INTE ATT PACKA NER BÅDE KRYCKOR OCH RULLSTOL!!
Har man med sig sånna attribut så får man gå före i kön samt sitta stort och bra i planet.

Insomnia

Lägger mig tidigt, för att jag kan och är trött..men vad händer? Jag kan inte somna och det hör inte till vanligheterna. Brukar ju knappt ens hinna tänka kudde innan jag slocknar och det är dags att stiga upp.
Hittar senaste avsnittet av "Sveriges Historia" på TV4 play och får för mig att om jag försöker kolla på det kommer jag till 100% somna.. Oj oj så fel jag hade, det handlade ju om min gamle släkting, Gustav Vasa så det blev ju plötsligt intressant! Så nu är jag piggare än tidigare. Dumt!
Nu börjar jag förstå vart jag fått mitt humör, psykiska störningar och tyranneri ifrån..haha!
Lär Dig mer om Gustav Vasa ---> Wikipedia

Snygga stövlar!
Kom också att tänka på denna gamla dänga, Insomnia med Faithless, kanske inte riktigt en låt att somna till så det borde förklara varför låten har den titel som den har..