söndag 17 april 2011

paus i halvlek

Jösses så trött jag är i min kropp nu.. Har rensat bort det värsta av ogräset i mitt lilla trädgårdsland, så nu skall jag bara se till att jag får hit ordentlig jord och gödsel. Rabarber och gräslök trivs redan som det är...mmmm.. så gott det skall bli med rabarberpaj!!


Har precis käkat en macka och druckit en cola. Sitter och slösurfar lite nu och skall strax ta tag i hemmet.. dammsuga, vika tvätt, tvätta golv och baka. Idag skall det bli äppelmuffins, snabbt gott och enkelt!

Mina katter är också rejält däckade just nu.. inte så vana att vara ute och "hjälpa till" i trädgården.. De anser sig nog ha varit behälpliga då de just nu slocknat som om de blivit överkörda av en ångvält. Jobbigt liv det där, att vara katt :)


Frasse är mycket aktiv och behjälplig i trädgården..
Lyssnar ganska frekvent på en musikkanal som heter jango.com. Kanonsite faktiskt, du skriver i vilken artist du vill höra så mixas det ihop en blandning i samma genre som den man fyllde i. Jag fick upp öronen för en grupp som jag aldrig hört talas om; Halos. Fantastiskt bra! Lyssna själv.

sunday, dimanche, domenica, domingo, kυριακή

Så många språk men samma innebörd; söndag!
Jag skall se till att det blir en produktiv dag idag, skall alldeles snart iväg för att släppa ut hästarna. ännu en sjukt dryg bit att köra, men vad göra? Hästarna måste ut.
Skall göra klart det som behövs nu på morgonen så kan jag fokusera på hemmet rersten av dagen, och skulle jag ha ork kvar till kvällen sticka bort och rida. men jag får se!

Haha.. inte lätt att skriva nu när jag har en liten gos-Gymma som spelar synth i knät. Gos-Gymman = Dissy = Lilla Gymman.. Kärt barn. När hon bestämmer sig för att hoppa upp i knät så gör hon det, no matter what, så det är bara att acceptera att det är på inga andra villkor än på hennes.
Katter är underbara!

Har börjat fundera på att skaffa tillökning i min kattfamilj då jag fick ta ett hastigt beslut att låta min älskade Tarzan somna in i februari.. Fy så jobbigt det var, saknar honom otrooooligt mycket. Åkte till veterinären för att han hostade lite..så hade han sjukdomen FIP = kattsjukdom med dödlig utgång


Usch..sitter här och har översvämning i ögonen när jag skriver om honom. Älskade goa mysiga Tarzan!!
Det som gör mest ont när jag tänker på honom är att jag lovade honom att allt skulle bli bra, dels i bilen då vi åkte till sjursjukhuset dels då vi väntade på provsvaren från veterinären. Lika ont gör det när jag ser hur lyckliga mina två andra katter är som äntligen fått en trädgård och kan springa ute, busa, jaga och bara ligga och sola. Han hade älskat det, lille Tofflan.
Men tydligen har han varit sjuk hela livet, utan att jag vetat om det så jag måste säga att en tapprare katt får man allt leta efter som kämpade på i ganska exakt 11 år.
Vila i frid Tofflan <3