söndag 28 oktober 2012

Bikini, bassäng, bubbelpool..

..bastu, blek, bada, benspark och burpee.

Japp, listan kan göras lång på bokstaven B.
Jag hoppas att du har förstått att detta handlar om gårdagens simträning i badhuset. (och där kom ett B till ja :) )


I did it! Och kom hem med livet i behåll, inga skråmor heller. Vilken bragd, även om jag tror att vissa hade hoppats på att jag skulle lyckas med något spektakulärt. (sparar detta till nästa gång..) Betyder detta att jag börjat tänka innan jag kastar mig in i situationer som jag inte behärskar? Hmm..låter inte som att jag märker av det i alla fall.

Nog om det, det var faktiskt riktigt roligt, (och värt mödan med att leta ihjäl mig efter en "neutral" bikini hemma. Hade varit sådär om jag dykt upp i en guldig med paljetter eller en vit med strass..) även om jag är rysligt obekväm i att visa mig sådär "lättklädd" bland folk, linne och shorts är väl där gränsen brukar gå. Men i detta fallet så blev jag övertalad av en träningskompis att hänga på, och det tackar jag henne för idag.

Haha, tänk jag kunde simma och jag svalde inte alls så mycket vatten som jag hade trott till en början. Bröstsim, frisim -både med och utan armar (alltså vi skruvade inte av oss armarna och la på bassängkanten, även om det hade sett roligt ut, utan vi tränade på att bara använda armarna vid frisim samt bara benen i en annan övning)

Kände mig ett tag som denne man, och han var ju med i OS så då kan jag inte varit så värst kass liksom ;)


Se detta framför er; Jag, Anna den mänskliga Tsunamin.. herrejävlar vad jag lyckades få vågor på vattnet, sprattlandes i en sned bana. Jajjemen, den banan jag simmade på lutade riktigt rejält vilket gjorde att jag hamnade in i linan ett par gånger för mycket. Tror jag fick ta den banan för att jag är så grym på att simma och liksom kunde parera det där.. (HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA)

Självklart blev det ju en WOD på slutet då vi tränade i lag.
I lag om 3:
50 m sim
40 squats
50m sim
30 situps
50m sim
20 pushups
50m sim
10 burpees
50 m sim
Jag och M vi höll ihop i "damlaget" så fick de två killagen tävla och slåss liksom. Men så jobbigt det var. Kan ju undra vad som tänktes bland de andra vanliga fritidssimmarna/lördagsbadarna då vi periodvis står på kanten och gör benböj när hälften av oss är i vattnet och simmar, för att sedan växla och övergå till sit-ups och armhävningar. Och på slutet göra burpees rakt ner i det hala golvet. När vi väl sitter och andas/svettas av så skall vi plötsligt maxa oss på 50m valfritt simsätt..Ja, träningspassen är fulla med överraskningar..
(Underbart att två av killarna stod redo med varsin livboj när jag simmade av mig innan jag skulle gå upp)

Vi var ett par stycken som äntrade en ångbastu efteråt, där vi troligtvis skrämde skiten ur två tonårsflickor med våra samtalsämne. Tycker mig minnas deras miner då vi pratade om våldtagna koalor och att kasta sig ut från höga träd. De ville nog att det skulle se ut som leende, men tro mig det var skräck.
Och så bubbelpool. Såklart blev jag överraskad av..ehm..bubblorna som plötsligt kom upp och jag flöt iväg liksom.. haha.. ber om ursäkt till övriga i vattnet om min dåliga känsla för umgänge.. Ja, men jag säger väl som vanligt, jag är jag antingen så gillar man mig eller så gör man det inte, inte min huvudvärk!

Riktigt roligt har vi och jag är uppriktigt glad över att jag blivit inlotsad i denna träningsvärlden, alla borde testa CrossFit, vågar jag vågar alla! Kom och testa, vad har du att förlora liksom? www.gjuterietcrossfit.se

Hade jag bara haft lite större fötter, som denne man har, så hade jag varit precis lika grym som han ;)