fredag 5 augusti 2011

Snipp snapp snut, så var semestern sluuuut

Ja, det är i och försig 45 minuter kvar, innan det blir vanlig helg. Semestern är över och imorgon börjar starten på att hitta formen.. yeah, right.. som om jag skulle lyckas hitta den, hittar ju inget när jag ska.. undrar hur det skall bli när jag närmar mig 70 år eftersom det redan är totalkaos i huvudet.
Fast, jag är ju inte den som ger upp i första taget, så jag skall nog lyckas! Märkligt att man (jag) väljer att leva så "utanför boxen" när jag är ledig istället för att hålla mig till de riktlinjer jag har annars.
Nu sitter jag här med svullen mage, halsbränna och apdålig kondis. Men å andra sidan så är det ju ganska bra att jag ser ut och känner mig sån för då kommer jag ju märka resultat snabbare :)

Manligt besök i "pannrummet"

Det är inte varje dag som jag kommer hem från att ha uträttat ett par ärenden och möts av att ytterdörren står på vid gavel och en man befinner sig i det rum där varmvattenberedaren och annat jox befinner sig.
Hantverkare..ja, elektriker för att vara exakt.
Förstår faktiskt inte de kvinnor som går igång på sånt.. herre gud, hur desperat får man bli liksom?
Dassig frisyr (?) skelande blick, asocial, rostiga tänger och groteska skor.
Blää.. eller är det kanske jag som är onormal?

Hade han sett ut såhär hade jag ju i alla fall skrattat :)

Jag höll mitt ord..

Lyckades lösa upp superlimmet jag haft på tummen en tid, och nu står de här, joggingpjucksen!
Hur länge de kommer bo hela, rena och fina förtäller inte historien..men en dag (idag?) skall de snöras på och fläsket få rastas!
Och hade killen på Team Sportia spelat sina kort bättre så hade jag lagt pengarna hos dem. Men tråkigt för dem att de inte utbildar sin personal bättre.. Att en säljare attackerar mig (innan ens hela jag var inne i butiken) med sämsta möjliga säljfrasen; "vill du ha hjälp?" resulterar helt enkelt i att jag blir "bitchkund" och i detta fallet blev svaret "ehm..får jag lov att komma in först?" samtidigt som jag spände mina blå i honom.. Killen tappade det helt, och så såg jag inte mer av honom den korta stund jag spankulerade där inne, vände och vred på varor bara för att liksom!

Och så kom regnet..

Tänk om allt jag önskade mig slog in på detta sätt, herre jösses så lycklig jag hade varit då!
Detta ösregnande är toppelitoppen för kantarellerna...har dessvärre inte hittat några ställen här ännu, men jag har spanat in potentiella svampmarker som skall utforskas i det närmsta :)
Det slog mig härom dagen att det enda jag verkligen saknar från den håla jag lämnade för en tid sedan är just kantarellställena.. hoppas att de förvaltas väl av någon annan nu.

Sista semesterdagen

Idag har det alltså hunnit bli fredag den 6 augusti, min sista semesterdag för helgen räknar jag liksom inte. Och vad skall denna dag bjuda på? Då den började med att Frasse gapade i falsett i mitt öra tiiiidigt, sen bet mig i det tunna skinnet under överarmen. Väl nere i köket fortsatte jag med att sätta foten i en pälsbollkräksklick. Relativt nyskapad dessutom... bläää!! Så där bra att vara ett mosigt blindstyre innan frukost.. Nu kommer dagen bara bli bättre och bättre!
Skall ju som jag skrev igår ta mig till sportaffären och köpa nya skor. Bra joggingväder idag, ja ett bra väder för det flesta aktiviteter idag dvs. mulet! Känns bra.
Blir nog till att rida bägge hästarna idag också i mer än 20 min / häst. Hurraaaa!!
Sommaren (om den är så varm och solig som denna har varit periodvis) är verkligen sämsta tiden på året att ha häst, därför jublar jag idag! :)
Skrattar lite när jag ser att jag rimmar helt ofrivillligt i texten.. bra-ida´-hurraaa

Om det blir regn, så skall jag se till att salta hela gårdsplanen, måste bli av med allt sattyg till ogräs och så bjuder jag ner mamma till att ta bort det när det bränt.. hehe

Nej, dags för morgonkaffet så jag klarnar till i knoppen!

En av favoritmuggarna att dricka morgonkaffe ur, känns som jag får super-mega-powerstyrka också :)



Nu är det nog!

Imorgon är det jag som går (observera att jag använde verbet GÅ) till sportaffären och skaffar mig nya joggingpjucks! Det här håller inte längre, min kropp håller inte längre, mitt humör håller (snart) inte längre. Vi snackar deg, vi snackar keso, vi snackar fläskkorv utan skinn.. Oh lord vad jag legat av mig i det sista (året..? ) Det är nästan så att jag saknar att inte ha två mil ToR till hästarna, varav typ hälften (ditvägen) var uppförsbacke..en seg sådan. Men jag bet ihop och släpade min extremt tunga cykel meter efter meter, upp upp upp. Jag hade ju bestämt mig att låta bli att köra under ett par månader. Jag gick vissa dagar, typ när regnet pissade ner.. Kroppen värkte och jag svor, men så här i efterhand inser jag ju vad gott det gjorde för mig och min kropp.
Tänker inte riktigt komma tillbaka till den typen av motion (än) men skall i alla fall börja, och det får bli med skor i första hand!

Undrar om detta är vanligt, paniken i kroppen sista semesterdagen???