fredag 16 mars 2012

Svintos första (?) fångst..

Jahapp.. nu vet jag hur det kommer att vara med tonårspojke i familjen.. Ser ut genom fönstret samtidigt som jag talar med mamma i telefon hur min lille gulliga katt brutalt misshandlar och dödar en stackars oskyldig mus, mitt på gårdsplanen framför mina ögon (typ sånt som sker i tunnelbanan och som visas på Efterlyst ;) )
Jag går såklart ut i fredagsmörkret och tänker ge den lille musen en värdig begravning (i komposten..) Nej men då tar Svinto det lilla liket och morrar och springer iväg.. jag promenerar efter, och så gör han lika samma igen.. Ja ja, what to do? Så länge han inte tar in dem..

Sedan tvärvägrar han att komma in, även om Pussla och Dizzy är inne sedan länge, så jag låter honom vara kvar ute. Två timmar senare, vid niotiden gör jag ett nytt inkallningsförsök.. Hör då ett svagt plingande från halsbandsbjällran, som sedan blir starkare då han börjar närma sig huset.. Men.. han är full av fradga i hela ansiktet och är smått vimmelkantig samt går och spottar.. (typ som en tonåring som varit på spriten för första gången och kommer hem nedkräkt och vinglig..) Okej..GRODA! Så tröttsamt, att de inte fattar att de är giftiga.
Så nu vet jag vad jag har att vänta inför den stundande djursäsongen under våren..

Är livrädd att han skall komma hemdragandes med en av tranorna som flanerar på åkern utanför huset.. HAHA, vad gör man med en sån? Helgrillad trana som man gör med en gris kanske?
De är stora..nästan lite Jurassic Park feeling att se dem där ute..