söndag 29 november 2015

Underskatta inte (den) det som är litet är

Ni vet det där med att ”störst går först” och ”storleken har betydelse” aso..
De uttrycken stämmer säkert till viss del..  Ta tex ’störst går först’-uttrycket.
Jag tror definitivt att det är en mindre stor som myntat det. Av säkerhetsskäl.
Det kan inte vara vidare kul att bli överkörd av ångvältar hur och var som helst, om man inte är små stenar i varm asfalt alltså.. 'Storleken har betydelse' är jag väl mer skeptisk till.. tycker den kan vara bra på båda sätt liksom..

Nåväl, åter till inläggets titel.. ’underskatta aldrig den som liten är’. Det där kan jag skriva under på utan att tveka. För att nämna tre småsaker..

Chiafröet. Detta pytte-pyttelilla korn som är en sådan hälsobomb! 
Läs och lär här om detta dunderfrö.

Det mystiska strömavbrott som skedde här i Falkenberg för en tid sedan var orsakat av… en liten mus. Läs om den vilsna musen

Saffran. Att så lite kan smaksätta så mycket. Ingen jul utan saffran.. knappt någon fisksoppa heller.

Och en fjärde sak.. mig!
Jag är ganska liten men för den sakens skull skall jag icke underskattas.
Jag har förstått att jag skaver på folk i min yttre närhet och lögner målas upp, men det struntar jag i, det är inte jag som gör bort mig. Gillar man inte mig, fine. Inget jag kan påverka. Inte mina bekymmer. Jag är glad att sådana personer visar det så tydligt att jag själv slipper gå och fundera på vad jag gör för fel. Samtidigt är jag lite oroad över dessa personers egna liv. Det måste vara jobbigt att gå runt och vara så missnöjd och ha ett så händelselöst liv att man går upp i andras och mår dåligt över det också .. Märkligt det där. 

Jag vet att jag är bra och kan lyckas med det mesta om jag bara får tid på mig.
I detta nu är jag faktiskt sjukt nöjd över mig själv. Jag har avstått att kommentera en persons ganska töntiga lögn-uppdatering på Facebook, även om det kliade i mina fingrar, men jag valde att avstå. 
Jag vet ju att sanningen kommer att komma fram till slut ändå.

Win for me!

Nu är det hästar hela eftermiddagen på SVT. Direkt från Friends Arena i Stockholm.

CrossFit i all ära, men ta tre minuter och kolla in detta klipp. Denna fantastiska man har man kunnat se live i Stockholm i helgen. A-MA-ZING!

Första advent och sånt..

Första advent idag alltså.. åhh vilken julstämning så har infunnit sig i min kropp..

Ösregn blandat med hagel i en mix av diverse friska och starka vindar.. det är sååå mycket jul.
Och i natt så har de varnat för en ny storm som skall dra in över Skåne, södra Halland, och södra Småland. Gorm heter den passande nog.
Undrar om andra halvan av björken utanför fönstret kommer att blåsa bort då..?
Kan hända att skitväder är det nya..snö och kyla kanske tillhör hur det var förr.. typ vinter är sååå 2011 eller något.
Vem vet.. Jag hoppas inte att det är så. Även om jag inte är så värst glad i snö och slask som det till största delen blir här så lyser det faktiskt upp och folk blir glada.

Tänk om alla människor som hamnar in i djupa depressioner under höstarna kunde ta till sig kunskapen om D-vitaminen. Så mycket gladare världen hade varit på samma gång då. (Den vitaminen är oerhört viktig för en massa andra saker också. Läs Kostdoktorns blogginlägg här och när du är klar med det så ser du till att investera i en sådan burk. Är du osäker på vilken så kontakta mig så ska jag hjälpa till. )
Jag sitter nu och planerar dagen, för även om det är advent så har jag miljoner saker jag måste hinna med när jag äntligen har en ledig dag. Bland annat huset. Baaahh.. det är strängt att ha ett helt hus med totalt ointresserade inneboende. Bara de får mat och sovplats där de just för tillfället behagar att ligga så är de nöjda. Men jag kämpar på och tar upp kampen mot katthår även denna dag och blickar fram emot en ny vecka i ett rent hus. En konstig vecka känns det som att det kommer bli..
Troligtvis den mest ergonomiska stilen när det gäller att sitta vid ett bord och knappa på datorn.. 
Men först mer kaffe, tomtegröt (världens godaste gjord på de bästa av ingredienser om du frågar mig) och ett par pepparkakor, det är ju snart jul!