måndag 28 oktober 2013

Jag frångår mina principer och fegar ur..

Japp.. Nu är hon här. Simone. Stormen som förutspås bli värre än Gudrun. Och ni som minns henne vet då också att denna dam kan orsaka mycket skada. Mina grannar har blivit av med strömmen, så det är väl bara en tidsfråga innan min också försvinner.

Plockade ännu fler vuxenpoäng nu ikväll tror jag. Eftersom jag valde bort träningen och håller mig inne.. Känns sådär just nu. Framförallt då jag käkat både lunch och kvällsmat utan att ha utfört någon direkt fysisk aktivitet. Mocka och fixa i stallet är väl så nära jag kommer motion idag..
Jag får helt enkelt göra några Pushups, Squats och Situps samt min dagliga sjukgymnastik lite senare. (Undrar om jag någonsin kommer bli bra..?!)

Innan idag fick jag frågan om receptet på mina 'nyttiga' pannkakor som jag la upp på Instagram. Och jag lovade att dela med mig. Hemligheten är (som vanligt) att jag inte har något recept. Utan knixade bara ihop på vinst och förlust. Och det blev bra. Mycket mer rejäla än vanliga tunna pannkakor som jag åt när jag var barn. Håll till godo och testa dig fram.


Detta använde jag till fem pannkakor lagade i ett crêpesjärn:
3 ekologiska ägg (köpta i en liten gårdsbutik)
ca 2 dl ekologisk standardmjölk (ej mjölkat själv)
ca 1 dl mandelmjöl
ca 1 dl sojamjöl
25-30 g ekologiskt smör
Havssalt
Kokosflingor (RAW)

Vispa ihop ägg och mjölk, vänd i mjölet, lite i taget, häll i smält smör samt salt. Grädda i en förvärmd panna och strössla lite kokos över smeten. Vänd pannkakan och gör sedan lika samma med resten av smeten. Jag serverade med en hemlagad hallon/blåbärssylt utan socker, lite mer kokos samt solroskärnor. Blev riktigt bra.


När jag ändå håller på att snacka mat kan jag ju informera vad jag ätit nu ikväll.
Rostade rotfrukter (ekologiska så mycket det bara går) och getost med en vitlök-apelsin-olivolja-lite honungsmarinad samt lite svenskt bacon. Riktigt gott. Och extra kul när rödbetor, palsternacka och morot är från mitt eget trädgårdsland (de sista för i år) samt olivolja från min systers olivträd utanför Rom. 


Och nu precis blev mina pumpakärnor klara. De blev över från igår då jag gjorde lyktan, så jag testade att rosta dem. Smakar popcorn. Riktigt bra!


Blev varse om ännu ett nytt ord idag, tror det var jag som myntade det. 'Morgonsmör'
Lika nöjd över att ha uppfunnit det som när uttrycket 'Nu jävlar brinner det i byrån' bara kom ur mig.
Jag har en massa bra kvalitéer.. 

Nu skall jag kura ihop i soffan och se om jag orkar se en film eller något.

Hoppas ni alla får en fin kväll, stormig eller ej!

/Meow

PS: Vill du köpa sånt mandelmjöl jag använt eller den rivna kokosen eller kanske RAW kokosolja (fett), kokosvatten..så kan du göra det genom mig. Kommer göra en beställning på fredag och vill du ha grejerna innan min webshop är uppe och klar så är det inga bekymmer. Maila mig på FB för priser och storlekar på förpackningarna. 

Det är superenkelt, och nyttigt och gott..bara gör'et!

Har fått ett par förfrågningar om receptet på mina sötpotatischips jag gjorde igår.. Och som vanligt så använder jag aldrig recept, utan experimenterar fram eget liksom. Som Magica deHex ungefär. Eller 'Crazy Cat Lady gets even more crazy in the kitchen'.

Jag använde mig av en ganska stor sötpotatis, som jag tvättade rent och behöll skalet på. 
Hyvlade sedan tunna skivor med osthyveln (var rädd om fingrarna..skulle jag tänkt på..) och la på ett bakplåtspapper som jag placerade på en plåt. Smulade flingsalt över och wroom in i ugnen.

Ha förvärmt ugnen till 100 grader, och sen hur lång tid det tar är ju helt upp till din ugn. Här, med vanlig ugn tog det ca 1 timme, tror det går fortare med varmluftsugn. Det viktiga är att du håller koll och vänder runt lite på plåten så att skivorna får färg runt om. 

Funkar såklart med alla sorters rotfrukter. Bara mixa och testa!
Tips är att krydda med tex chilipulver eller kanel istället för bara salt.

Superenkelt och supergott.