torsdag 1 december 2011

1:a december, det var då det började

Det var startskottet mot julafton..
Kommer aldrig att glömma den glädje som fyllde kroppen av att upptäcka att mamma hjälpt tomten på natten med att hänga upp paketkalendern i köket.
Denna förskräckliga skapelse till kalender som mamma sytt till sig och hennes hund med korsstygn där det var broderat en tomte, en julbock och i mitten ett ljus, julbock och slutligen en tomte.
(Det där ljuset i mitten trodde både jag och min syster under många många år att de var en väderkvarn, men vi kunde inte riktigt förstå vad en sån hade med julen att göra..)

Under de första åren fick vi ett paket var/dag, men ju äldre vi blev fick vi ett varannan dag. Och vem som skulle börja hade syrran stenkoll på. Där gick det inte att luras.. hon gick iväg och letade upp dagboken från året innan och kunde exakt redogöra för vem utav oss som skulle klippa ner det första paketet. Haha.. ser det i bilder då syrran, yrvaken, värsta morgonfrisyren, tjooooooocka brillor, masar sig tillbaka upp till sitt rum för att leta fram bevis.. Haha..

Iår finns det ingen kalender här alls.. jo, kalender i den bemärkelse av fullbokad med "to-do" dag ut och dag in.. men ingen med pakeeeeet, snyft. Kan verkligen sakna den där fula helyllekalendern med väder..ehm..ljuset på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar